Anesiad Genişletilmiş Yönetim Kurulu ve İstişare Toplantısı Kayseri’de yapıldı

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Anesiad Şube Başkanları ve üyelerinin yoğun katılımıyla, Anesiad Mayıs ayı Genişletilmiş Yönetim Kurulu ve İstişare Toplantısı Kayseri’de yapıldı.

Anesiad Kayseri Şube Başkanı Sn. Veysel Tüfekçi’nin ev sahipliğinde icra edilen istişare toplantısı Anesiad Genel Başkanı Sn. Ali Kılavuz ve Yönetim Kurulu Üyeleri nin katılımıyla Kayseri Radisson Blu Otel’de başladı.

Programda Kayseri Şube Başkanı Sn. Veysel Tüfekçi ; Anesiad Kayseri Şubesinin kuruluş süreci ve Kayseri deki faaliyetlerinden bahsetmesinin ardından Genel Başkan Sn. Ali Kılavuz selamla konuşması yaptı. Anesiad Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Tuncay Dönmez, Anesiad’ın temel ilkelerinden ve islamiyette ticari hayatın, ticaret ahlakının öneminden ve uygulamasından söz etti. Dönmez: “ Kayseri gibi ahilik felsefesini yaşayan ve yaşatan bir şehrin karşısında ticaretten bahsetmek zor olsa gerek.” dedi ve Peygamberimizin 8 yaşından itibaren çobanlığından itibaren ticari hayatına kadar olan kısmı ele alan bir konuşma yaparak sözlerine son verdi.  Daha sonra Kayseri Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof.Dr.Salahattin Polat “ahilik” teşkilatından ve günümüzde uygulamasının eksikliği üzerinde durdu.  “İslamiyette servet biriktirmek gibi bir olgu söz konusu değildir. Ahiliğin en temel  ilkelerinden biri yardımlaşma sandıklarıdır. Bu felsefe gereği her kişi en iyi olduğu durumlarda bu sandığa belli miktar para atar ve ihtiyacı olan kişiler de bu sandıktan ihtiyacı olanı kadar alırlardı. Ahiliğin bir diğer temel amaçlarından biri de müşterinin menfaatlerini korumaktır. “ diyerek ve ardından soru cevap bölümüne geçilerek sözlerini sonlandırdı.  Kahvaltılı yapılan bu programın ardından Kayseri Şubesinin bulunduğu dernek merkezine geçilerek Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı icra edildi. Genel Başkan Sn. Ali Kılavuz toplantının ardından ANESİAD faaliyetleri ve çalışmalarından bahsetmek üzere Tv Kayseri de canlı yayın konuğu oldu.