Fırat Kalkınma Ajansı'ndan

ANESİAD Bilgilendirme Seminerleri kapsamında "Devlet Destekleri ve Cazibe Merkezi İller" konulu, bilgilendirme toplantımızın konuğu Fırat Kalkınma Ajansı yöneticileri oldu.

  

  Malatya'da faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı yöneticileri, Murat Beyazıt Bey ve yardımcısı bölgedeki yatırım olanakları ve desteklenen projeler hakkında detaylı bilgiler verdiler. Fırat Kalkınma Ajansının faaliyet gösterdiği Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerini de kapsayan Cazibe Merkezleri Programındaki ana amaç görece az gelişmiş Doğu ve Güneydoğu illerimizde yapılacak yatırımların teşvik edilmesiyle üretimin, istihdamın ve ihracatın artışını sağlayarak bölge içi ve bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmaktır diyen Beyazıt, destek kapsamını aşağıdaki gibi sıraladı. 

Komple yeni yatırımda, yatırım modernizasyonunda ve yatırım tesisinin naklinde yatırımcıya yatırım ve işletme döneminde verilebilecek destekler,

·         Danışmanlık Hizmeti Desteği
·         Bedelsiz Yatırım Yeri Tahsisi Desteği
·         Anahtar Teslim Fabrika Binası Yapım Desteği
·         Faizsiz Yatırım Kredisi Desteği
·         Faiz İndirimli İşletme Kredisi Desteği
·         Üretim Tesislerini Taşıma Desteği 

olmak üzere detayları ile açıklamalarda bulunan Murat Beyazıt Bey, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. Seminere ANESİAD Genel Başkanı Ali Kılavuz, Başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte derneğimizin üyeleri katıldı. 
 

Facebook'ta Paylaş