Bu haftaki Anesiad Akademi konusu Sayın Hasan KURTULAN’ın sunumuyla “KOBİLERDE FİNASAL OKURYAZARLIK” konu...

Bu haftaki Anesiad Akademi konusu Sayın Hasan KURTULAN’ın sunumuyla “KOBİLERDE FİNASAL OKURYAZARLIK” konusu idi. Kurtulan, sunumuna kendisini tanıtarak ve yapmış olduğu işlerden bahsederek başladı. Daha sonra finansal okuryazarlık nedir? ve neden önemlidir? her işletme sahibinin bilmesi gereken bazı finansal kavram ve tanımları açıklayarak devam etti.

Bu haftaki Anesiad Akademi konusu Sayın Hasan KURTULAN’ın sunumuyla “KOBİLERDE FİNASAL OKURYAZARLIK” konusu idi.

Kurtulan, sunumuna kendisini tanıtarak ve yapmış olduğu işlerden bahsederek başladı. Daha sonra finansal okuryazarlık nedir? ve neden önemlidir? her işletme sahibinin bilmesi gereken bazı finansal kavram ve tanımları açıklayarak devam etti. Kendisi de bankacılık sektöründen gelmesi hasebiyle işletmelere, bir bankacının işletmeleri hangi kıstaslara göre nasıl değerlendirdiğiyle ilgili önemli bilgiler aktardı. Bankacı gözüyle, İşletme sahiplerinin yaptığı ufak gibi görünen ama önemli hatalardan ve bunları düzeltmek için yapılması gereken önemli bilgiler verdi.

Hasan Kurtulan Kimdir?

1970 mut doğumdu olup Çukurova Üniversitesi Ziraat Mühendisliği bölümü mezunudur. Yıllarca Ziraat Bankası şube müdürlüğü yapmış olan Kurtulan, hem SPK lisanslı gayrimenkul değerleme uzmanı, hem de SPK lisanslı Finans uzmanıdır. Ayrıca Fizibilite ve Proje raporu hazırlama konusunda da oldukça deneyimlidir. Kendisi aynı zamanda Bilirkişi, Eğitimci ve Köşe Yazarıdır.