ANESİAD 2. OLAĞAN GENEL KURULU

ANESİAD 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı 8 Nisan 2017 Cumartesi günü İBB Florya Sosyal Tesislerinde yaklaşık iki yüz delege ve misafirin katılımı ile gerçekleştirildi.

 

 

ANESİAD 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı 8 Nisan 2017 Cumartesi günü İBB Florya Sosyal Tesislerinde yaklaşık iki yüz delege ve misafirin katılımı ile gerçekleştirildi. Genel Başkan Ali Kılavuz’un adaylığını koymadığı genel kurulda, önceki dönemde Genel Başkan Yardımcılığını yürüten Niyazi Dilek delegelerin tamamından kabul oyu alarak ANESİAD Genel Başkanı olarak seçildi.

 

 

             Kelamın en güzeli olan Kuran-ı kerim tilaveti ile başlayan program ANESİAD Genel Başkanı Ali Kılavuz’un konuşması ile devam etti. Genel Kurula uzaktan, yakından gelen misafirlere hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan Kılavuz sözlerine şöyle devam etti. “ Değerli dostlar bugünün anlamı ANESİAD açısından çok önemli. Çünkü ANESİAD kurulduğu günden buyana 2010 yılında başlayan bir serencam ve 2012 yılında dernekleşme çabası ve devam eden süreç.. bu süreç dahilinde bir şekilde ANESİAD’ın genel kurgusu içinde şahsen bende bulundum. Arkadaşlarla beraber 5-6 yıllık bir süreci yönettik. Bu süreç sizlerinde takdir ettiği gibi siyasal ve ekonomik çalkantılarının en yoğun olduğu döneme denk geldi. 2013 yılından itibaren özellikle Türkiye siyasetinde ve ekonomisinde, Türkiye sosyolojisinde ve çevresindeki ülkelerde yönümüzü döndüğümüz batı ülkelerinde, özellikle de İslam coğrafyalarında çok ciddi hareketlenmelere ve çok ciddi badirelere dalga dalga üzerimize gelen tabiri caiz ise hain planlar bütün bu döneme denk geldi. ANESİAD’ın böyle bir ortamda kendine yer edinmesi, neşvünema bulmaya çalışması, kendi üyelerini dost ve arkadaşlarını izah ve ikna etmeye çalışması, bu yürüyüşte birlikte olmaya birlikte çaba sarf etmeye ikna etme çabası noktasından tam da bu sürece denk geldik. Özellikle sivil toplum kuruluşlarının tüm dünyada yükselişte olduğu, insanların özgürlük peşinde ve sosyal içerikli, insanı damar yakalamak istedikleri bir ortamda bizde bu insani, İslami damar ve bunun üzerinde yürüyen bir sivil toplum kuruluşu olarak yola çıktık.

             Ülkemiz ve dünyamız zor dönemlerden geçerken biz ANESİAD’ı kurgulamaya, şubelerini oluşturmaya, insanlarımızın zihinlerine ANESİAD kavramını hep beraber doğurmaya çalıştık. Biz Anadolu’ya temas ettiğimizde, sizlere temasa ettiğimizde, gördük ki biz gerçekten aydın fikirli, gerçekten okuyan, siyaset ile ilgilenen ve insanların ailelerinin eğitimi için çalışan bir topluluğuz.

 "Toplumsal ve Siyasi Olaylara Tepkimi Koyduk." 

               Toplumsal ve siyasal olan bu gerilime ilk tepki veren kurumlardan birisi de ANESİAD olmuştur.Gerek görsel, gerek yazılı basında, özellikle gezi olaylarında başlayan süreçte daha kim ne der demeden insanlarımızı sağduyulu ve ülkesine ve mili değerlerinse saygı göstermesi gereken bildirilerimiz yayınlandı. Akabinde hiç kimse olayı anlamadan, 17-25 aralık olaylarında yeni bir uyarı, yeni bir bildirimiz okundu. Daha sonra toplumsal ve siyasi olaylara tepkimizi koyduk. Bize yakışan şekilde danışarak tepkimizi koyduk. Bu olaylardan sonra Milli İrade Platformuna üye olduk. Kuruluşundan itibaren özellikle milli bir duruşun sergilendiği bu kuruluşun bütün bildirilerinin altına imza attık. Dolayısıyla toplumun siyaseti ve şu an ki süreç ile ilgilendik.

               Bir yandan da ANESİAD’ın kurumsallaşması ile ilgilendik. Anadolu’da şubeleşme ve İstanbul teşkilatında çalışmalar yaptık. “ diyerek ANESİAD’ın üye sayıları, şube sayıları ve hedeflerine değindi. Son olarak konuşmasına beraber bu yürüyüşte yol arkadaşları olan ANESİAD Yönetim Kurulu üyelerine, İl Başkanlarına ve tüm ANESİAD gönüllerine teşekkürlerini sunarak konuşmasını noktaladı.

               Ardından davetimize icabet eden Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir’in konuşması ile genel kurulumuz devam etti.  Turgay Aldemir” Birkaç yüzyıldır İslam dünyası içine kapanıp sonradan bir parçalanma yaşadı. Bunun hikayesini bunun serencamını, tarihi serüvenini incelediğimiz zaman, en kılcal damarlarına ulaştığımızda esnafımızın iş adamımızın, üretimimizi, tüketimimize, yetmediğini ve gün geçtikçe iktisadi hayattan koptuğumuzu ihtiyaçlarımızı düşmanlarımızın üretim ocaklarında karşılamak zorunda kaldığımızı, üretim ocaklarımız sönmeye başlayınca, bu ilmi hayatımızı ve akabinde siyasi hayatımızı, birliğimizi beraberliğimiz parçaladı ve o gün bugün tarih sahnesinin dışına itildik ve hayatta kalma mücadelesi vermeye çalıştık. Şuan şurada yaptığımız her biri Anadolu’nun bir köşe taşı olan bu çalışma buradakinden çok daha büyük bir değerin inanan insanların tarihi sahnesinde bir şeyler üretme çabasının en önemli namzetidir.

"Afrika'yı sömürdüler, Asya'yı parçaladılar yetmedi"

              Toprağın ranta dönüştüğü paranın da faizle kirletildiği bir ekonomik buhranı yaşar hale geldik. Bunun için sınırsız ekonomik yaklaşımların hazcı, her şeyi mülkü sanan o iktisadi bakış açısın dünyaya neler yaşattığını bugün ortaya çıkan dramlarla birlikte şahit olmaktayız. Başkalarıyla paylaşılmayan zenginliklerin bizatihi onları üretenlerin imtihanı ve ifsadı olduğunu, batının yaklaşık 400 yıllık küresel iktisadi çok uluslu şirketlerinin artık sömürecek birşey kalmadığında artık kendi insanının sömürmeye başladığını şu günlerde daha iyi görür hale geldik.Ortaya çıkarılına tek değerin, iktisat, kazanmak, ekonomi, finans olduğu bir dünyada Afrika'yı sömürdüler yetmedi, Asya'yı parçaladılar yetmedi, islam coğrafyasını neredeyse kabilelere kadar ayırarak yer altı, yer üstü kaynakları sömürüldü. O insanların aç gözlülüğü doymadı ve bugün kendi içinde kırılmaya doğru gidiyor.“ dedi ve yapılan çalışmalarda destek verenlere ve tüm çabaları için eski yönetime teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.  Akabinde katılamayarak tebriklerini ileten davetlilerin telgrafları okundu.

Genel Kurul için Divan Heyeti verilen dilekçe ile seçildi.  

Divan Başkanı: Bayram Babacan

Başkan Yardımcısı: Ahmet Çamurluoğlu

Katip Üye: Safa Kayış

              Genel kurulu yöneten Bayram Babacan sırasıyla gündem maddelerini okuduktan sonra mali işlerden sorumlu yönetim kurulu üyesi olan Ahmet Kurt’u sahneye davet ederek gelir gider tablosunu haziruna sunmasını istedi. Akabinde Ahmet Bey 2 yıllık süre içerisinde yapılan gelir ve giderlerin sunumunu gerçekleştirdi.  Daha sonra denetim kurulu adına Yönetim kurulu üyesi olan Ramzan Boluk Denetleme Kurulu raporunu sundu.

Yeni Yönetimin Seçimi:

              Dilekçe ile Divan Heyetine iletilen yeni yönetim kurulu isim listesi tek tek okunarak oylandı ve yeni yönetim kurulu oy çokluğu ile onaylanarak belirlendi. Oylama sonucu ANESİAD Başkanı olarak seçilen Niyazi Dilek, Kapanış konuşması için sahneye çıktı. Teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan Dilek “Başkanlık sürecinde Anadolu’nun bir çok yerinde gittiğim yerlerde bu samimiyeti gördüm. Sadece samimiyet yeterli mi? Tabii ki değil. Samimiyetin ve sevginin yanın, azim, kararlılık ve çabayı da koymamız gerekiyor.  İşimiz çok, yükümüz ağır. Bizim derdimiz sadece kendimiz değil, millet, ülke meseleleri ümmet meselesi bizi ilgilendiriyor ve dertlendiriyor. Derdimiz büyükse enerjimiz de büyük. Bu yolda yalnız değiliz. Neden? Çünkü bir çok kuruluşumuz var. Bizim gibi diğer siadlar var. Kardeş kurumlarımız var. Hep beraber ülkenin derdini, ümmetin derdini sırtlayarak, omuzlayarak inşallah daha iyi noktaya geleceğiz. Yakın zamanda 16 Nisan da yapılacak olan seçimde gerçekten çok önemli. Ülke ekonomisine olumlu etkileri olacağının düşünüyorum. Piyasaların daralması doğru, uluslararası sıkıntıların olduğu doğru, döviz hareketliliklerinin bizi olumsuz etkilediği doğru, satışların düştüğü doğru ama bu bizi kilitlememeli. Bu bizi korkuya sevk etmemeli.  İşlerimize devam etmemiz çabalamamız, çalışmamız gerekiyor.

"İstişare ve Ziyaretlere Ağarlık Vereceğiz"

             Yeni başkanın yeni vizyon sunması gerekiyor. Bu süreçte en önemli eksikliğimizin istişare ve ziyaret eksikliği olduğunu gördük ve anladık. Gerek İstanbul'da gerek Anadolu'da bu konuya ağırlık vereceğiz. Eğitim faaliyetlerimize önceden yaptığımız gibi fakat farklı bir formatta yine devam edeceğiz. Eğitim faaliyetlerinde ve yapılan tüm organizasyonlarda üyelerimize de bir takım görevler düşüyor. Bu aktivitelerin daha başarılı olması sizlerin katılımına bağlı. Yurtdışı gezilerimize de devam edeceğiz. Önümüzde Cezayir gezimiz var. Hedef olarak da ilerleyen zamanlarda Amerika ve İran olarak belirledik. Gaziantep şubemizin başlattığı mini fuar konferans ve sektörel buluşmalar etkinliğinin diğer illerimizde de KOSGEB’in desteklediği ve TOBB un listesinde olan fuarlar listesine sokmak hedefimiz ve amacımızdır. Mersin şubemizin başlattığı Anesiad Akademi programını inceleyip kendi bünyemize diğer bütün şubelerimizin de uygulayacağı bir çalışma haline getirmeyi düşünüyoruz inşallah. Ali başkanımızdan aldığımız bu bayrağı daha öteye taşımaya çalışacağız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Plaket Takdimi:

Kuruluşundan bugüne kadar ki yapmış olduğu özverili çalışmalarından dolayı Ali Kılavuz’a ve diğer tüm şube başkanlarına plaketleri takdim edilerek yemeğe geçildi.

 

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYE:

  1. NİYAZİ DİLEK
  2. ÖMER ÇİÇEK
  3. YUNUS AKSU
  4. VEDAT ÖZDEMİR
  5. AHMET KURT
  6. ZEKERİYA UMUNÇ
  7. AHMET DEMİR

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYE:

  1. YUNUS ATİLLA HAMALLAR
  2. VEYSEL TÜFEKÇİ
  3. FADIL KARAK
  4. RESUL KOCAMAZ
  5. MAHMUT CÜCÜK
  6. MEHMET ALİ GÜNDÜZ
  7. AZMİ YAŞAR

DENETİM KURULU ASİL ÜYE:

  1. RAMAZAN BOLUK
  2. MEHMET ÖZGÜL
  3. RAMAZAN ŞAHİN

DENETİM KURULU YEDEK ÜYE:

  1. AYDIN KAYA
  2. İSMAİL KURNAZ
  3. DOĞAN DURGUNGÜL

DANIŞMA VE DİSİPLİN KURULU:

  1. ŞAHIMERDAN TUNÇ
  2. RESUL KAYA
  3. CAFER AKDENİZ
  4. MUSTAFA NEDİM KARAKUŞ