ANESİAD Geleneksel İftarı Yapıldı

Her yıl Geleneksel olarak düzenlenen ANESİAD İftar Programı İstanbul'da düzenlendi.

Türkiye'nin çeşitli illerinden katılım sağlayan ANESİAD üyeleri ve gönüllüleri, İstanbul'da Geleneksel ANESİAD iftarında buluştu. Birçok STK temsilcisi, davetli misafirler, ANESİAD Şube Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri ve İstanbul'daki üyelerin katılımı yoğundu.

Sözlerin en güzeli olan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, orucların açılmasının ardından çeşitli selamlama konuşmaları ile devam etti. İlk olarak mikrofonu alan Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan, selamlama konuşmasını yaparak mikrofonu ANESİAD Kurucu Başkanı olan Ali Kılavuz'a devretti. Selamlama konuşmasını yapan Kılavuz böyle bir ortamda olmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek konuşmasını sonlandırdı. Ardından Katar'da aramıza katılan Katar'daki yardımlaşma derneğinin müdürü olan Hamid El-Kurani Bey Türkiye'nin yakın dostluğu ve ANESİAD ailesinin misafirperverliğinden ötürü teşekkürlerini iletti. Kurani'nin konuşmasının ardından Anadolu Platformu Genel Başkanı Turgay Aldemir bir selamlama konuşması yaptı. Son olarak kürsüye çıkan ANESİAD Genel Başkanı Niyazi Dilek misafirlere hoşgeldiniz diyerek şöyle devam etti. "Başı Rahmet,ortası mağfiret, sonu Cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan ayını idrak ediyoruz. Allahu Teala hepimize azami derecede bu rahmet ortamından istifade etmeyi nasip etsin ve bayrama arınmış kullar olarak kavuştursun inşallah.

Her sene yapılan iftar programları bizi bir araya getiren, kaynaşmamıza vesile olan güzel bir fırsata dönüşüyor. Ayrıca Ramazan atmosferi bizlere bizi biz yapan değerleri hatırlatıyor. Sevgi, sabır, paylaşma, güzel ahlak, muhabbet, nefis terbiyesi. Allah cümlemize bu güzel hasetlere nail eylesin.

Muhterem dostlar,sanayici,tüccar, iş adamı veya esnaf kısacası iş dünyası olarak bizlerin isteği ve beklentisi istikrarlı bir ülke. Yatırım yapabileceğimiz, ticaretimizi geliştirebileceğimiz bir ortma. Yakın zamanda kabul edilen başkanlık sisteminin bu beklentiye cevap verebileceğini umut ediyoruz. Yeni dönemde seçimlerden önce uzlaşmak zorunda olan siyaset kurumunun daha yapıcı bir tutum izleyeceğini düşünüyoruz.İş dünyası sürekli seçim ortamı, kriz ortamı, çok başlılık istemiyor.Yeni sistem ne kadar güzel olursa olsun nihayetinde nasıl uygulandığı çok önemlidir.sorumluluk sahibi olanların sorumlu davranacağına inanıyoruz.

Değerli dostlar, biliyorsunuz yakın zamanda bir genel kurul yaptık ve yeni bir yönetim oluşturdu ve hızlıca ne yapabileceğimiz üzerinde çalışmaya başladık.Yeni dönemde klasik olarak yapılan tüm faaliyetlerimiz devam edecek.Yeni illerin örgütlenmesi, eğitim faaliyetleri, destkeler hakkında bilgilendirmeler, ziyaretler vb. bir de Anesiad olarak bizi diğer siadlardan farklı kıllan nedir? Düşündüğümüzde 4 cevaba ulaştık..

1- Sloganımız "Helal Kazanç, Adil Paylaşım" Bu slohanı daha anlamlı kılabilmemiz için üzerinde çalşmamız için doldurmamız gerekiyor. Bu konuda paneller düzenlemek istiyoruz. Ayrıca belgesel ve kısa film yarışması yapmak istiyoruz.

2- Samimiyet, üyelerimiz arasında çok farklı bir samimiyet varç Bu samimiyetin iş potansiyeline dönüşmesi için çalışmalarımız var. Üyeler arası alış veriş teşvik edici birpuan sistemi olabilir. Ayrıca üyelerin bir araya gelerek güçlü bir sermaye ile üretimi yapılmayan bir ürünü Türkiye'de üretmek ve ithalata bağımlılığı azaltmak niyetindeyiz.

3- ESNAF’I DA İÇİNE ALAN BİR DERNEK OLMASI. BİR ÇOĞUMUZ  ESNAFLIKTAN GELME İNSANLARIZ. ESNAFIMIZI DAHA İYİ BİR NOKTAYA GETİRMEK İÇİN TECRÜBE PAYLAŞIMLARIYLA GELİŞİMLERİNE KATKIDA BULUNMAMIZ GEREKİYOR.

4- YURT DIŞI GEZİLER. GEZİLERİMİZ DEVAM EDECEK. YAKIN ZAMANDA KATAR VE İRAN GÜNDEMİMİZDE. ÖN GÖRÜŞMELERE BAŞLADIK. BUNDAN SONRA YAPILACAK GEZİLER ÜÇ FARKLI ŞEKİLDE YAPILMASI DÜŞÜNÜLÜYOR:

A- SEKTÖREL GEZİLER

B- KARMA SEKTÖRLER

C- KÜLTÜREL GEZİLER

TÜM FAALİYETLERİN YAPILABİLMESİ İÇİN SİZLERE İHTİYAÇ VAR. MARİFET İLTİFATA TABİ. DERNEK SADECE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE AİT DEĞİL. HEPİMİZİN ORTAKLAŞA OLUŞTURDUĞU BİR DEĞER. VE BU DEĞERE SAHİP ÇIKMALIYIZ. SEKTÖR KURULLARINI OLUŞTURDUĞUMUZDA  ORADA OLMALIYIZ. EĞİTİM TOPLANTILARI YAPILDIĞINDA  İŞTİRAK ETMELİYİZ. ÜYELEŞME KONUSUNDA DESTEK VERMENİZ GEREKİYOR. KISACA YAPILAN TÜM FAALİYETLERDE KATILIMIMIZ ÖNEM ARZEDİYOR. BU KONULARIDA HATIRLATMAK İSTEDİM.

EVET SEVGİLİ DOSTLAR, KONUŞMAMA BURADA SON VERİRKEN, HEPİNİZE ŞİMDİDEN HAYIRLI BAYRAMLAR DİLİYORUM. ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN. SAYGILAR..