ANESİAD GENEL MERKEZ YÖN. KURULUNDAN VAN ŞUBE ZİYARETİ

ANESİAD Genel Başkanı Niyazi Dilek ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet bir dizi ziyarette bulunmak için Van'a ziyaret gerçekleştirdiler.

Van TSO Ziyareti

               Çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret ve Van'daki üyelerimizle kaynaşmak adına yapılan ziyarete ilk olarak Van Ticaret ve Sanayi Odasından başlandı. Van TSO Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Necdet TAKVA, ANESİAD heyetini makamında ağarladı. ANESİAD'ın kuruluş amacından ve faaliyetlerinden bahseden Genel Başkan Niyazi Dilek, yerelde yapılabilecek yatırımlar ve ticari faaliyetler için daha koordineli olarak çalışmamız gerekliliğinin altını çizdi. Bölgenin genel sorunlarından bahseden Van TSO Başkanı Necdet Takva, yatırımcıların bu bölgeyi seçmelerinin bölge adına kalkınmada etken faktör olarak öne çıkacağını dile getirdi. 

MÜSİAD Van Şubesi Ziyareti

               2010 yılında Van'da faaliyete başlayan MÜSİAD Van Şubesi'ne yeni başkan olarak seçilen Abdullah ARAS'ı dernek binasında ziyaret ettik. ANESİAD Genel Başkanı Niyazi Dilek, ANESİAD Van Şube Başkanı Rıdvan Yaşar ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet, kısa bir tanışmanın ardından iş dünyasının yerelde ve genelde kaşılaştığı sorunlara değindi. Ziyaretimizden dolayı memnuniyetini dile getiren Aras, Van'da ANESİAD ile ortak projelerin ve çalışmaların yapılacağını dile getirdi.

ASKON Van Şubesi Ziyareti

                ASKON Van Şubesi'nin yeni başkanı olan Fatih Altun ANESİAD heyetini makamında ağırladı. 2014 yılından itibaren Van'da çalışmalarının yürütüldüğünden bahseden Altun, bölgedeki kalkınma ajansının hibe ve destek programlarını, güncel olarak üyelerine yararlandırdıklarının altını çizdi. ANESİAD Genel Başkanı Niyazi Dilek, özellikle yerelde yapılacak olan ticari faaliyetler, yatırımlar ve iş imkanlarının değerlendirilmesinde, ANESİAD ve ASKON'UN ortak projelerde bulunarak bölge ticaretinin daha ileri seviyelere taşınması adına yararlı olacağını dile getirdi. 

GÖKKUŞAĞI Derneği Ziyareti

                 Van'da uzun yıllardır faaliyet gösteren GÖKKUŞAĞI Derneği'nin yeni hizmet binasını ziyaret eden heyetimiz çeşitli istişarelerde bulundu. GÖKKUŞAĞI Derneği Esnaf Komisyonu ve ANESİAD Van Şubesi Üyeleri ile birlikte gün boyu süren program sabah kahvaltısının ardından ANESİAD Genel Başkanı Niyazi Dilek'in konuşması ile devam etti. " Tabanımızdan gelen bir talep ve ihtiyaç ile ANESİAD 'ı kurduk. Esnafa karşı pozitif ayrımcılık yaparak esnafı da içine alan bir yapıyız biz. Bunu önemsedik. Bizi diğer SİAD lardan farklı kılan en önemli nedenlerden biri de bu oldu.

                  Bizi öne çıkaran, bizi biz yapan alameti farikamızın ne olduğunu düşündük. En önce samimiyet olduğunu gördük. Türkiye genelinde yapmış olduğumuz ziyaretlerde burada da olduğu gibi samimiyeti hissettik. Birbirimize olan samimiyet gibi diğer kardeş kuruluşlarımızla da samimiyetimizi artırmalıyız. Bu kuruluşlarla iş birliği yaparak tecrübelerinden faydalanarak daha ileri gidebiliriz. Alışveriş noktasında birbirimzen alışveriş yapmamız samimiyet ve kalkınma adına bizlere çok şey katacaktır. Bunu bir gettoya dönüşmesini tabiki istemiyoruz ama pozitif ayrımcılık yapmamız gerekiyor.

                  İkinici alameti farikamız ve belkide en önemlisi olan Helal Kazanç, Adil Paylaşım. Yakın zamanda bir sosyal medya analisti ve uzmanına bizi nasıl bir gözle gördüğünü sorduk. O da bizi öne çıkaran en önemli unsurun Helal Kazanç, Adil Paylaşım olduğunu söyledi. Helal kazancı hepimiz önemsiyoruz elbette. Birer müslüman olarak helal kazanmya hepimiz özen gösteriyoruz. Helal konusunda hepimizin hassas olduğunu düşünüyoruz ama ben faiz konusunun toplumumuzda genel olarak islami kesimde de yeterince hassasiyet gösterilmediğini hissediyorum. Bu konuda da çalışmalar yapacağız inşallah. Adil paylaşım olarak işçi hakları ve işçinin hakkını ödemek noktasında, ona yapmış olduğumuz muamelede köle gibi değilde, kardeş gibi muamele yapmamız gerektiğini düşünüyorum. 

                  Üçüncü alameti farikamızın da yurtdışı geziler olduğunu düşünüyorum. Üyelerimizin ufkunun açan, ihracat yapmayı düşünen bir üyemizin, ihracat potansiyelini geliştiren bir aktivite oluyor. Herşeyden daha önemlisi gezilerde farklı bir kardeşlik ve dostluk oluşuyor. Diğer bir alameti farikamız olan esnafa pozitif ayrımcılık dediğimiz unsurdur. Tabi esnafa pozitif ayrımcılık derken biz bunu tam olarak yerine getirdiğimizi söyleyemeyeceğim. 4 senelik bir derneğiz bu konuda iddialı bir giriş yaptık ama belki daha iyi bir çalışma yapmamız gerekirdi. Burada da esnfa göre daha üst bir konumda olan bir kardeşimiz varsa, tecrübesiyle ona vereceği destekle onu bir üst noktaya çekmesi gerekiyor. " diyerek sözlerine son verdi. Daha sonra çeşitli aktivitelerle program son buldu. 

                  Van ziyaretine ANESİAD Genel Başkanı Niyazi Dilek, Başkan Vekili Yunus Aksu, Yönetim Kurulu Üyeleri Cafer Akdeniz, M.Ali Gündüz, Ahmet Demir ve Genel Sekreter Safa Yasin Özdemir, Van Şube Başkanı Rıdvan Yaşar, Van Yönetim Kurulu üyeleri Özkan soyluoğlu, Ahmet Selami Demir, Kenan Yıldız, Hikmet Bayram ve Van ANESİAD üyeleri katıldı.