İmkanlarla Fırsatları Buluşturmak Seminerine İlgi Yoğundu

İmkanlarla Fırsatları Buluşturmak Seminerine İlgi Yoğundu
Anadolu Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği (Anesiad) genel merkezinde gerçekleştirilen "İmkanlarla Fırsatları Buluşturmak" seminerine ilgi yoğundu.

Anadolu Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği (Anesiad) genel merkezinde gerçekleştirilen "İmkanlarla Fırsatları Buluşturmak" seminerine ilgi yoğundu.

Açılış konuşmasını yapan Anesiad Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çiçek, Anesiad’ın kuruluş amaçlarından birisinin de üyelerinin kendi alanlarında daha iyi yerlere gelmesi ve farklı açılımlar yapması için eğitimler tertip etmek ve fırsatlar sunmak olduğunu, bu akşamki programın da bu amacın bir parçası olduğunu söyledi.

 Devlet hibeleri, Kosgeb teşvikleri, girişimcilik, inovasyon gibi başlıkların ele alındığı seminerin konuşmacılar Kosgeb Uzmanı Danyal Peker ve Segment Bilgisayar Yönetimi Kurulu Başkanı İş Adamı Mahmut Dönmez’di.

Kosgeb Uzmanı Danyal Peker, KOBİ tanımı ve özellikleri, KOBİ’lere sağlanan teşvikler ve verilen destekler, KOSGEB destekleri, günümüz ekonomisinde girişimci olmak, günümüzde Müslüman girişimci olmak konularında çok önemli bilgiler verdi.

Bir ülke, girişimcileri kadar güçlüdür…

Girişimciliğin önemine vurgu yapan Peker: “Girişimcilik, ekonomik büyüme ve kalkınmanın motorudur. Girişimcilik, yenilik ve yaratıcılığın kaynağıdır. Bir ülkede rekabete dayalı özel girişimcilik ne kadar gelişirse o ülkede ekonomik refah düzeyi de o ölçüde yükselir. Bir ülke, girişimcileri kadar güçlüdür.” dedi.

Artık Dünya ekonomisinde önemli olan; maddi değil beşeri sermayedir yani uzmanlık, yenilikçilik ve girişimcilik özelliğidir, diyen Peker; girişimci ekonomide kritik başarı faktörünün, sermaye birikimi, kişisel ilişkilerden ziyade yenilikçi fikirlerolduğunu söyledi.

Başarılı İş Adamlarından Segment Bilgisayar Yönetimi Kurulu Başkanı Mahmut Dönmez ise konuklarla tecrübelerini paylaştı. Dönmez, başarıya giden yolları şu şekilde sıraladı: Farklı –yenilikçi olmak, katma değer yaratmak, pazarı ve müşteriyi iyi analiz etmek, müşteride olumlu algı (marka) oluşturmak, odaklanmak, uzmanlaşmak, araştırmak ve sürekli gelişmek, değişime açık olmak, bilişim sistemlerinden faydalanmak, yetenekli kişiler istihdam etmek, kurumsallaşmak (kurallarla yönetmek), profesyonel çalışmak, hedef odaklı olmak, planlı çalışmak ve belirli periyotlarda değerlendirme yapmak, müşteri ilişkilerinde empati kurmak.