MALATYA İŞ BULUŞMALARI"NIN İLKİ GERÇEKLEŞTİ

Anesiad Malatya Şubesi’nin organize ettiği ve her ay yapılması planlanan resmi kurumlar ile esnaf sanayici ve işadamlarımızı buluşturmak, iletişim kurmak ve istişare etmek amacını taşıyan toplantıların ilki Malatya Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi.

   Anesiad Malatya Şubesi’nin organize ettiği ve her ay yapılması planlanan resmi kurumlar ile esnaf sanayici ve işadamlarımızı buluşturmak, iletişim kurmak ve istişare etmek amacını taşıyan toplantıların ilki Malatya Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi. Programa 1.ve 2. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Sanayici ve İşadamları, Özsan ve Yeni Sanayi sitelerinde bulunan esnaflar ve Malatya merkezde bulunan işyeri sahipleri ve esnaflarımız katıldı. “Anesiad İş Buluşmaları” söyleşi programımızda TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hasan Hüseyin Erkoç üyelerimize ve misafirlerimize Türkiye ve Malatya ekonomisi hakkında detaylı bilgiler aktardı.

 Erkoç şöyle konuştu: "Dünyanın hızla kabuk değiştirdiği bir süreci yaşıyoruz. Bu kabuk değişimi yaşanırken, siyasal, sosyal ve ekonomik dengelerin nasıl alt üst olduğunu hep birlikte gözlemliyoruz. İşte Türkiye, böyle bir hızlı değişime ayak uydurmak adına son yıllarda deyim yerinde koşar adımlarla yoluna devam ediyor. Ancak son günlerde hiçbir şekilde tasvip etmediğimiz sokak olayları, Türkiye’nin önüne konulan engellerden biridir. Çözüm sürecinin konuşulduğu bir süreçte yaşanan bu olaylar, barışa, huzura ve istikrara yönelik operasyondan başka birşey değildir.Güçlü ekonomiler;  derinliği olan kültür bileşenlerinden meydana gelir.Dünya’da son yıllarda ‘ben de varım’ vizyonu ile adından sıkça söz ettiren Türkiye’nin en büyük dinamizmini hiç şüphe yok ki, üretenler ve ülke ekonomisine katma değer sağlayanlar oluşturmaktadır. Malatya’nın son 10 yıllık ihracatına baktığımızda 80 milyon dolardan 400 milyon dolarlara uzanan bir istikrar çizgisine sahip olduğunu görüyoruz. Malatya etrafımızdaki ateş çemberine rağmen sağlam adımlarla büyümesine devam etmektedir. Her ne kadar kentimizin ekonomik ayağını kayısı oluştursa da son yıllarda sanayileşme noktasında attığımız adımlar, ekonomik çeşitliliğimizi de artırmıştır. Nitekim 1 ve 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde bugün 250’ye aşkın işletmemizde 18 bin civarında bir istihdam sağlayarak önemli bir aşama kaydeden Malatya son yıllarda yaptığı ihracatı ile de doğu Anadolu bölgesinin lider kenti konumundadır."

  Artık Dünya’da ülkeler değil Şehirlerin ön plana çıktığını ve yarıştığını dile getiren Erkoç, “Özellikle yerinden kalkınma modeline artık ülkemizin tamamen adapte olması şart. Zira bir kentin kalkınması için artık kararın merkezin değil yerel mekanizmaların vermesi kaçınılmazdır. Bu nedenle Önümüzdeki süreçte, ‘Yerel Dinamiklerin daha güçlü olduğu bir Türkiye’ için herkes elini taşın altına koymalıdır” diyerek sözlerini noktaladı.