İktisadi Hayatımızdaki Kadim Değerimiz Ahilik

İktisadi Hayatımızdaki Kadim Değerimiz Ahilik
Geçtiğimiz Şubat ayında ilki gerçekleştirilen Ahilik programının ikincisi 22 Mart 2014 Cumartesi günü “İktisadi Hayatımızda Kadim Değerimiz Ahilik” adıyla ANESİAD genel merkezinde yapıldı.

Geçtiğimiz Şubat ayında ilki gerçekleştirilen Ahilik programının ikincisi 22 Mart 2014 Cumartesi günü  “İktisadi Hayatımızda Kadim Değerimiz Ahilik”  adıyla  ANESİAD genel merkezinde yapıldı.  Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Recep Çelik’in konuşmacı olarak yer aldığı programa ANESİAD Başkanı Ali Kılavuz, Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda üye katıldı.

Yard. Doç Dr. Recep Çelik konuşmasında, Ahilik öğretilerinin neler olduğu ve günümüzde uygulanabilirliğinin mümkün olup olmayacağı üzerinde durdu.

Mevcut piyasa ekonomisinin Müslümanların ortaya koyduğu bir sistem olmadığını dolayısıyla inançlarının gereğini ekonomiye yansıtmada sıkıntı çektiklerini söyleyen Çelik, “Eğer yaşantımızın diğer alanlarında olduğu gibi ekonomik hayatımızda da inançlarımızın gereğini yerine getirmek istiyorsak, kendi sistemimizi kurmak ve şekillendirmek zorundayız. İşte bu yönüyle Ahilik uygulanabilirliği açısından iyi bir model olarak önümüzde durmaktadır. Yapılması gereken günümüz şartlarına uyarlamaktır.” dedi.

Yaklaşık 1 buçuk saat süren programın ardından resmi işlemleri tamamlanan üyelere sertifikaları verildi.