Anesiad Kayseri Şubesi Tanıtım Toplantısı Düzenledi

Anesiad Kayseri Şubesi Tanıtım Toplantısı Düzenledi
Kayseri gazeteciler Cemiyetinde yapılan tanıtım toplantısında konuşan Anadolu Esnaf Sanayici ve İşadamı Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Veysel Tüfekçi, “Ülke genelinde kardeşlik, dostluk ve mücadele azminin sonucu olarak 30 yıldır faaliyetlerine devam eden Anadolu Platformu sosyal sermayesiyle 2010 yılında çalışmalarına başlayan ANESİAD’ın oluşum süreci 2013 yılında resmen dernek statüsüne kavuşmuştur.

Anadolu Esnaf Sanayici ve İşadamı Derneği (ANESİAD) Kayseri Şubesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Kayseri gazeteciler Cemiyetinde yapılan tanıtım toplantısında konuşan Anadolu Esnaf Sanayici ve İşadamı Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Veysel Tüfekçi, “Ülke genelinde kardeşlik, dostluk ve mücadele azminin sonucu olarak 30 yıldır faaliyetlerine devam eden Anadolu Platformu sosyal sermayesiyle 2010 yılında çalışmalarına başlayan ANESİAD’ın oluşum süreci 2013 yılında resmen dernek statüsüne kavuşmuştur. 2013 ve 2014 yıllarında Anadolu’nun önemli şehirlerinde şubeleşmiştir. Bunlardan biri de Kayseri’dir. Şehrimizde 27 Mart 2015 tarihinde 50 üyeyle yapılan genel kurulla ANESİAD Kayseri Şubesi olarak küçük ölçekli işletmelerden olan büyük ölçekli işletmelere kadar, en geniş ekonomik potansiyeli elinde tutan esnaf, sanayici ve işadamlarımızın örgütlü ve organizeli teşekkülünü başlatmış bulunuyoruz” diye konuştu.
Tüfekçi ayrıca, “Küresel sermaye adım adım tüm Anadolu’yu marka ve AVM’leriyle kuşatmış, yerel esnaf ve sanayici rekabet edemez duruma gelmiştir. Esnaf ve sanayicinin faiz lobisinin vicdanına terk edildiği bir ortamda sürdürülebilir rekabet her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. Yeni Türkiye’nin yerel müteşebbislerin helal ve bereketli ticaretlerine ne kadarlık bir manevra alanı açacağı ise merak konusudur. Siyasete bakış açımız ilkeler üzerindedir. Yeni yönetim anlayışını istişare, ehliyet, liyakat ve adalet çerçevesinde değerlendiriyoruz. Bu ilkelerin dışına çıkıldığında sorunlarımızın katlanarak artacağını düşünmekteyiz” şeklinde konuştu.

Yaşanan sorunları paylaşan Tüfekçi, “KOBİ’lerimiz maliyetlendirme konusunda ciddi sıkıntılar çekmektedir. Bu konuya çözüm üretilmelidir. Vergilendirme ve denetim anlamında yeterli bilince sahip olmayan esnaf ve sanayici sorunlar yaşamaktadır. Yurtdışı pazarlar konusunda çalışmalar yapılmalıdır. İşletmelerimiz iş sağlığı ve işçi güvenliği konularında yeterli bilgi düzeyinde değildir. ANESİAD Kayseri Şubesi olarak ifade etmiş olduğumuz sorunların ve daha birçoğunun çözümü çerçevesinde üyelerimize katkı sağlamak için çalışmalar yapacağız” ifadelerini kullandı.