ANESİAD Malatya Şubesi İftar Programı Yapıldı

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn.Hasan Hüseyin ERKOÇ günün anısına kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Misafirlerimizden MÜSİAD Şube Başkanı Sn.Mehmet BALİN, BİLSAM Başkanı Sn.Zekeriya TAV, iŞGEM Müdürü Sn.Necip CENGİL, 2.Organize Sanayi Bölge Müdürü Sn.Vahap ERDEM, MAZLUMDER Şube Başkanı Sn.Kadir YILMAZ, MEŞALE Derneği Başkanı Sn.Tamer ÇALHAN ve daha birçok Sivil Toplum Kuruluşlarımızın yöneticileri, Yerel Basınımızın değerli temsilcileri programa iştirak ettiler.

ANESİAD MALATYA ŞUBESİ GELENEKSEL 3.İFTAR PROGRAMINDA ÜYELERİ VE DOSTLARIYLA BULUŞTU.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen iftar programı Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle başladı. Anesiad Şube Başkanı Resul KOCAMAZ misafirlere hitaben yaptığı konuşmada;

"Bizi böylesine bir ramazan sofrasında bir araya getiren Rabbimize hamd olsun. Ramazanımız bereketli, dualarımız kurtuluşumuza vesile olsun, gecemiz mübarek olsun. ANESİAD çatısı altında yapmış olduğumuz bu 3. İftarımızla, Rabbimiz daha nice iftarlar yapmayı nasip etsin.

ANESİAD ile ilgili kısa bir bilgilendirme yapmak icap ederse; böylesine bir ramazan gününde ve böylesine manevi bir atmosferde bize düşen elbette Ramazanın manevi ikliminden maksimum faydalanmak, kendimize ve sosyal yaşantımıza bir MUHASEBE yapmak olmalıdır. Gün günah çıkarma günü değildir. Tevbe-i Nasuh günüdür. Taat ve ibadet günüdür. Zekat, infak ve yardım günüdür. Arınma günüdür. Bilenme günüdür. Farz edin ki; seferden önceki son hazırlık günüdür. İşte bu sebepledir ki; Bizler şuuru yerinde, basireti ve feraseti kuşanmış olmakla  yükümlüyüz. Maddi  ve Manevi yapımız, iki önemli olgudur.

Güncel siyaset bizim için ne ifade ediyor, neden önemli?  özelde coğrafyamız ve genelde İslam alemi üzerinde çok ciddi oyunlar kurulmaktadır. Bütün gelişmelerin farkında olmak ve duracağımız yeri  iyi belirlemek bizim için hayati derecede önemlidir. Ve sorumluluğu ağırdır. Şer ittifakları hiçbir zaman boş durmayacaklardır. Bize düşen uyanık, diri ve cesur olmak. “ Biz varız” diyebilmektir. Suriye, Irak, Mısır, Filistin, Yemen, Arakan, Doğu Türkistan ve Afrika için. Türkiye özelinde ise; Çözüm süreci, seçimler, ittifaklar, dış güçlerin oyunları bizim ilgi alanımızda olmaktadır ve olmaya devam edecektir. Çünkü toplumun huzuru, refahı, özgürlüğü ve sosyo ekonomik yapısı; tamda hayatın orta yerinde olan bizler için oldukça önemlidir. Yaşadığımız toplumun sinir uçlarını algılayabilmek, temas edebilmek, Kadim medeniyetimizi ve onun taşıyıcı unsurlarını bilmemizi gerektirmektedir. Bu husus bile ANESİAD üyelerini başlı başına güncele hakim olunması konusunda ikna edici olmalıdır. Toplumdaki dini, siyasi, ekonomik, sosyal ve ahlaki dönüşümlere ve olgulara tek başına gücü yetmeyeceğini düşünenler lütfen etrafına baksın. Ben ve sen olduğumuzda belki güçsüz olabiliriz. Ama biz ANESİAD'ız" diyebilmek bir güçtür.

Diyoruz ki;  insanlık onuru ve yaşama hakkının hiçe sayıldığı, inançların ve mezheplerin manipülatif bir provoke aracı olarak kullanıldığı bu çağda helal kazanç için kırmızı çizgileri olan, girişimci, çalışkan, üretken, paylaşımcı, mülkü emanet olarak bilen, Allah’ ın verdiği serveti yayarak çoğaltmak için helal kazancı adilane paylaşan, esnaf, sanatkar, sanayici ve işadamları olmaya devam edeceğiz.”

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn.Hasan Hüseyin ERKOÇ günün anısına kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Misafirlerimizden MÜSİAD Şube Başkanı Sn.Mehmet BALİN, BİLSAM Başkanı Sn.Zekeriya TAV, iŞGEM Müdürü Sn.Necip CENGİL, 2.Organize Sanayi Bölge Müdürü Sn.Vahap ERDEM, MAZLUMDER Şube Başkanı Sn.Kadir YILMAZ, MEŞALE Derneği Başkanı Sn.Tamer ÇALHAN ve daha birçok Sivil Toplum Kuruluşlarımızın yöneticileri, Yerel Basınımızın değerli temsilcileri programa iştirak ettiler.