ANESİAD Fas İş Geliştirme Gezisi

ANESİAD Fas İş Geliştirme Gezisi 31/03/2016 - 04/04/2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Kazablanka'daki Tekstil fuarı ve ikili iş görüşmelerinin ardından Fes ve Marakeş şehirlerine gezi düzenlendi.

Anadolu Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANESİAD) ticari temaslarda bulunmak, üyelerimizin ihracat potansiyellerini artırmak ve dış ticaret kültürü oluşturmak amacı ile 25 kişilik bir heyetle Fas’a iş geliştirme gezisi düzenledik. Aralarında tekstil, inşaat, makine, gıda ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz yer aldı.

       31  Mart 2016 günü başlayan yolculuğumuzda ilk olarak Fas’ın ticari başkenti Kazablanka’ya hareket ettik. Sabah namazı saatlerinde ulaştığımızdan ilk olarak Fas’ın en önemli turistik unsurlarından olan II. Hasan camisine giderek gezimize başladık. Namazın ardından kısa bir şehir turu ve otelimize yerleştik. Öğleden sonra otelimizin toplantı salonunda Fas’lı iş adamları ile tanışma ve ikili iş görüşmelerine geçildi. Başkan yardımcımız Niyazi Dilek’in ülkemizin ticari hedefleri, gezimizin amaçları ve kısaca derneğimizi anlattığı sunumundan sonra ikili iş görüşmelerine geçildi. Her sektör kendine ayrılan masalarda ikili görümelerini gerçekleştirdi. Oldukça başarılı olan görüşmelerin ardından Fas heyeti başkanı, dilek ve temennileri içeren konuşmaları ile görüşmeler sona erdi.

1 Nisan günü Cuma namazını müteakip Kazablanka tekstil fuar ziyaretine geçildi. Fuar, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu çeşitli ülkelerden katılımcıların yer aldığı küçük bir fuardı. Buna rağmen istifade eden üyelerimiz oldu. Fuar ziyaretinin akabinde ticari ateşimizle yapacağımız toplantıya geçildi. Sayın Gökhan Üsküdar ile çok verimli ve samimi bir istişare toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantıda Gökhan Bey tüm sektörlerin ihtiyaçlarına göre çözüm önerileri ve uyarıları ile bizleri aydınlattı.

Bunların yanı sıra yine Kazablanka başta olmak üzere Fes ve Marakeş şehirlerinde ticari potansiyel araştırması için yerinde incelemelerde bulunuldu.  Dört günlük gezi programında kültürel geziler de ihmal edilmedi. Tarihi ve turistik mekanlar da gezildi. Özellikle Fes şehrindeki tarihi çarşılar ve Marakeş’teki egzotik meydan çok etkileyici idi.

Ayrıca yolculuk boyunca grup içi kaynaşma, arkadaşlık ve takımdaşlık ruhu üst düzeyde idi. Van, Adana, Bitlis, Samsun, Bursa, Mersin, Kayseri ve İstanbul’dan katılan üyelerimiz yol boyunca tecrübe paylaşımları ve nükteli anılarla yolculuğımuza renk kattılar. Yunus Aksu ve İbrahim Bahar gibi duayen ağabeylerimiz engin tecrübeleri ile yaptıkları 30 dakikalık sunumlar da seminer seviyesinde idi.

4 Nisan günü dönüşe geçtiğimiz bu geziden heybemize doldurduklarımız: Tecrübe, kültür, dostluk. Bu gezide bize eşlik eden tüm üyelerimize teşekkür ediyor, bir sonraki gezide buluşmak üzere..