ANESİAD Gaziantep Şubesi 15 Temmuz Darbe Girişimini Değerlendirdi

Anadolu Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANESİAD) Gaziantep Şubesinin düzenlediği “15 Temmuz Darbe Girişimi” konulu konferansına Bilim Eğitim Kültür Araştırmaları Merkezi (BEKAM) Başkanı İbrahim Özmantar konuşmacı olarak katıldı.

Anadolu Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANESİAD) Gaziantep Şubesinin düzenlediği “15 Temmuz Darbe Girişimi” konulu konferansına Bilim Eğitim Kültür Araştırmaları Merkezi (BEKAM) Başkanı İbrahim Özmantar konuşmacı olarak katıldı. 18 Ağustos Perşembe günü Bülbülzade Vakfı Davut Özgül Konferans salonunda düzenlenen programa ANESİAD  Başkanı Yunus Atilla Hamallar, yönetim kurulu ve üyeleri katıldı.

Selamlama konuşmasını yapan ANESİAD Gaziantep Şube Başkanı Yunus Atilla Hamallar 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirdi. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifalar dileyerek bütün terör örgütlerini şiddetle kınayan Hamallar, “Türkiye’yi sarmaya çalışan bütün terör örgütlerinin birbirinin tamamlayıcısıdır. Bu anlamda Türkiye’yi en çok çökeltmek istedikleri alanda ekonomidir” dedi. 

BEKAM Başkanı İbrahim Özmantar’ın yaptığı konuşmada yakın dünya tarihimizde yaklaşık 300 yıl içerisinde bir darbenin halk tarafından durdurulduğunun örneğinin olmadığını belirterek; “ Yerli ve yabancı iş birlikçileri ile çok koordineli bir şekilde askeri kalkışmada kan dökülmesine rağmen ilk defa halk karşı çıkmış ve bir darbenin yapılmasına engel olmuştur. Devletin çeşitli kademelerine sızmış yerli işbirlikçilerin ve bütün güçlerine rağmen birkaç saat içerisinde halkın görülmedik tepkisi bu darbeyi önledi” dedi. FETÖ Terör örgütünün yapılanmasını, yapmış oldukları ihanetleri ve Türkiye tarihindeki darbe girişimlerinin tarihsel serüvenini değerlendiren Özmantar “Cumhuriyet dönemi darbe girişimlerinin hepsinde kan dökülmemiştir ama 15 Temmuz darbe giriminde kan dökmeyi göze alan ve kan döken bir grup darbecilerin bütün planlarına rağmen başarısızlıkla sonlandırılmıştır” dedi.