ANESİAD Mersin Şubesi'nden, Mersin Ticaret ve Sanayi Odasına Ziyaret

Anadolu Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği (ANESİAD) Mersin Şubesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut’u ziyaret etti.

ANESİAD Mersin Şubesi Başkanı Ekrem Çakar, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte MTSO Başkanı Şerafettin Aşut’a nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette öncelikli konu eğitim oldu. Görüşmede, “Diğer SİAD’lardan farkımız işin içine esnafı da dahil etmemiz” diyen Başkan Çakar,  kent adına yapılan çalışmalara eleştirel bakmaktan öte alternatif üretebilen, söyleyecek sözü olan kişilerle birlikte hareket edebilme hedefiyle yola çıktıklarını anlattı. Mersin’e el ele vererek ne katabileceklerini, üyelerin ticaretine, vizyonuna nasıl katkı sağlayabileceklerini araştırdıklarını vurgulayan Çakar, bu noktadan hareketle çalışmalarında önceliği eğitime verdiklerini söyledi.
Dernek binasında TKDK’dan Tarım Bakanlığı desteklerine, KOSGEB kredilerinden AB desteklerine kadar sağlanan destekler noktasında üyelerini bilgilendirerek çalışmaya başladıklarını anlatan Çakar, “Bu noktada MTSO’nun tecrübelerinden yararlanma arzusundayız. Eğitim çalışmalarımızda bizlere yardımcı olmanızı bekliyoruz” diye konuştu.
İlham kaynaklarının Ahilik Kültürü olduğunu vurgulayarak, düzgün bir ekonomi, düzgün bir ticaret olması için düzgün iş insanlarına ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Çakar, “Bu nedenle sayısal bir çoğunluk elde etmeye çalışmadık. Nitelikli bir üye profilini önemsiyoruz. Şu anda 50 üyeye ulaştık. İşini düzgün yapan, helal yollarla çalışan, kendi iç gücünün farkına varamamış kitlelere ulaşmaya çalışıyoruz” diye konuştu.  

“Desteğe hazırız”

Önceliğe eğitimin alınmasını büyük bir memnuniyetle karşıladığını ve bu noktada her türlü desteği vermeye hazır olduğunu vurgulayan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ise, “Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Kalkınma Vakfı’mız ile çok daha yakın çalışmalar yürütebilirsiniz. Bu noktada size önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.
Önümüzdeki süreçte günümüzün geleneksel mesleklerinin büyük bir bölümünün yok olacağını, tüm dünya ekonomisinin değişim sürecine gireceğini vurgulayan Aşut, şimdiden yürütülecek eğitim faaliyetleriyle tüm işletmelerin kendisini yenileyip çağa ayak uydurmasının önemine dikkat çekti. Sanayi 4.0’ın tüm hızıyla geldiğini ve bu değişime ayak uyduramayanların piyasadan silineceğini dile getiren Aşut, hep birlikte el ele vererek Mersin’i değişime hazırlamaları gerektiğini anlattı.