ANESİAD'dan Doğu Akdeniz Çıkarması..

ANESİAD bölge toplantısı bu ay Doğu Akdeniz'de yapıldı. Adana, Osmaniye ve Hatay'ı kapsayan turumuza esnafın ve üyelerin ilgisi yoğundu.

Adana'da Sabah Kahvaltısı

Doğu Akdeniz turuna Adana'da start verildi. Adana'daki Şube Başkanı İbrahim Koçak,yönetim kurulu üyeleri, çevre illerden gelen şube başkanlarımız ve şube üyeleri ile beraber çok sayıda esnafımız kahvaltıda bir araya geldi. Genel Başkan Ali Kılavuz ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı kahvaltılı toplantıda tanışma ve çeşitli bölgesel istişarelerde bulunuldu. Adana'daki toplantımızın ardından Osmaniye'ye doğru yola çıkıldı.

Osmaniye İstişare Toplantısı ve Esnaf Ziyaretleri

Bu ay ki Genişletilmiş Yönetim Kurulu ve İstişare Toplantısı ANESİAD Osmaniye Şubesinin ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda Osmaniye'deki yatırım imkanları, KOSGEB ve kalkınma ajansları gibi kuruluşların destekleri hakkında bilgiler verildi. Aynı zamanda Doğu Akdeniz Şubeleri olarak bölgesel etkinliklere ev sahipliği yapılması hususu gündeme getirildi. Toplantıya katılan üyelerimizin ilgisi ve katılımı üst düzeydeydi. Toplantıya Genel Başkan Ali Kılavuz, Başkan Yardımcısı Coşkun Alay, Osmaniye Şube Başkanı Ahmet çelik, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Osmaniye Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Adana, Tarsus, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş Şube Başkanları, KOSGEB Adana Şube Müdürü Hüseyin Şen ve Osmaniye üyelerimiz katıldı. 

Osmaniye Ticaret Odası Ziyareti

Genel Başkan Ali Kılavuz öncülüğündeki bir heyet Osmaniye Ticaret Odasına ziyarette bulundu. Osmaniye Ticaret Odası Yönetim Kurulunun hazır bulunduğu görüşmede yerelde üretim yapan çiftçilerin sorunlarına değinildi. ANESİAD Osmaniye Şubesi olarak Ticaret Odası ile daha yakın temasa geçilmesini dile getiren Kılavuz, gösterilen ilgi ve misafirperverliklerinden ötürü Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyelerine şükranlarını sundu.

Esnaf Ziyaretleri

Ticaret Odası ziyaretinin akabinde Osmaniye'de Mobilya, Gıda ve İnşaat sektöründe faaliyet gösteren esnaf ve sanayici üyelerimizin iş yerleri ziyaret edildi. Yerelde üretilen ürünlerin iç pazar ve dış pazara açılması için çalışma yapılmasının önemi vurgulandı.  

Esnaf Buluşması

Esnaf ziyaretlerinin ardından yemekli esnaf buluşması gerçekleştirildi. Akşam yemeği ile başlayan program, Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Açılış konuşmasını Osmaniye Şube Başkanı Ahmet Çelik yaptı. Osmaniye'de yapılan faaliyetlere değinen Çelik, organizasyona katılan üyelerin ilgisinden memnuniyetini dile getirerek Osmaniye Şube Başkan Yardımcı İlhan Karataş'a mikrofonu devretti. Karataş, Osmaniye'nin geçmiş dönemlerde ki ticaret hacmi ve gelinen son noktada yapılan ticari faaliyetlere değindi. Karataş'ın konuşmasının ardından Genel Başkan Ali Kılavuz'a söz verildi. Kılavuz, ANESİAD gibi bir oluşumun bu bölgede neden var olması gerektiğini, esnafa,sanayiciye ve iş adamına neler katabileceği gibi soruların açıklamalarını dile getirdi. Son olarak Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Dönemz "Uluslararı Ticaret ve İslami Davet" konulu seminerini verdi. Tuncay Dönmez'in sunumu ile gerçekleşen seminere ilgi yoğun oldu. Çevre illerden gelen üyeler, daha önceden sektörel bazda hazırlanmış olan ilgili masalara oturarak, aynı sektörde faaliyet gösteren üyeler ile tanışma ve kaynaşma fırsatı buldu.

Hatay Dörtyol Ziyareti

Hatay Dörtyol'da açılması planlanan ANESİAD Hatay şubesi için çevre illerden, Payas ve İskenderun'dan temsilcilerin katıldığı toplantı gerçekleştirildi. Dörtyol Körfezder'in ev sahipliğinde yapılan toplantıda Genel Başkan Ali Kılavuz ANESİAD'ı tanıtan konuşmasını yaptı. ANESİAD hakkında sorularını Ali Kılavuz'a yönelten Körfezder Dörtyol Başkanı Osman Öz, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Toplantının ardından ikili istişarelerde bulunarak turumuz tamamlandı. 

 

Facebook'ta Paylaş