ANESİAD GAZİANTEP 2017 KONFERANS VE FUARI

ANESİAD 2017 Konferans ve Fuar Etkinliği 01-02 Nisan 2017 tarihlerinde Gaziantep’te yapıldı.

12 ilden ANESİAD üyesi firmaların katıldığı fuar, Şehitkamil Belediye Başkanı Sayın Rıdvan Fadıloğlu, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Sayın Necat Koçer, Ziylan Grup Onursal Başkanı Sayın Ahmet Ziylan, Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Bülbülzade Vakfı ve Anadolu Platformu Başkanı Sayın Turgay Aldemir, ANESİAD Gaziantep Şube Başkanı Yunus Atilla Hamallar ve ANESİAD Genel Başkanı Ali Kılavuz’un katıldığı törenle ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Açılış konuşmasını yapan ANESİAD Genel Başkanı Ali Kılavuz, Türkiye'nin dört bir köşesinden dernek üyesi esnaf, sanayici ve iş adamlarının Gaziantep'te buluştuğunu söyledi. Kılavuz, ANESİAD'ın Gaziantep'te düzenlemiş olduğu fuar ve konferans açılımının ziyaretlerinin olumlu geçtiğini belirterek," Anadolu'nun 12 yerinden şube ve temsilciliklerimiz katıldı. Şuanda da fuarda gördüğünüz gibi 12 İlden katılan katılımcılarla fuarımız verimli bir şekilde devam ediyor. İnşallah toplumumuz adına ülkemiz adına hayırlı olur. Bu fuarla birlikte Gaziantep'te ve çevresindeki illerle birlikte senkronize olarak bir merkez olarak düşündüğümüz de Gaziantep ticari olarak dirsek temasları ve yoğun çalışmalarla inşallah yoluna devam eder" dedi. Ardından fuar alanı gezildi.

Tanışma, Kaynaşma ve Konferans

Gaziantep’te yapılan fuar sırasında aynı zamanda konferans ve tanışma programları da düzenlendi.

01 Nisan akşamı yemekli olarak yapılan tanışma ve kaynaşma toplantısında ilk olarak ANESİAD Gaziantep Şube Başkanı Yunus Atilla Hamallar konuşmasını yaptı.  “Finansal ve ekonomik terörü bitirecek olan şuan bu salonda olan esnafımız, sanayicimiz ve iş adamlarımızdır.” diyen Hamallar. Gaziantep fuarına katılım noktasında gösterilen ilgiden duyduğu gururu ve memnuniyeti dile getirerek sözlerine son verdi.

Ardından mikrofonu devralan ANESİAD Genel Başkanı Ali Kılavuz “ Bu şehirde böyle bir ortamda olmaktan mutlu ve gururluyuz. Türkiye’nin siyasal ve ekonomik koşullarında her koyun kendi bacağından asılır, diyerek insanına yabancılaşanlar bizlerde olabilirdik. Kendi insanımıza esnafımıza, sanayicimize ve iş adamımıza değer veren bir derneğiz.  Sabah namazını kıldıktan sonra rızkını aramak için yollara çıkan bizler, inşallah bu konferans ve fuarımız hepsi üzerinde yürüdüğümüz yolun taşlarıdır.  Biz bu şartlarda insanımızı bir araya getirdik diyerek kafamızı yastığımıza rahat koyacağız” diyerek konuşmasını bitirdi.

Daha Sonra Bülbülzade Vakfı ve Anadolu Platformu Genel Başkanı Turgay Aldemir ” Dünya küresel bir bunalımdan geçiyor. En ağır bedelleri, geri bırakılmış mahrum edilmiş İslam coğrafyası ödüyor. Tüm dünya mazlumlarının ümidi olan bir coğrafyanın insanlarıyız. İki günü birbirine denk olmayan ve helal kazanan kişilerdir o coğrafyayı medeni kılan. İslam dünyasının yüzünü bize çevirdiği bu günde yeni dünyayı biz kuracağız. Bu çalışmalar dünyanın her yerindeki mazlumlara bir ışıktır ve dünyada ürettiğiniz kadar yeriniz vardır. Orta yolda gidenlerden olamayız. Bu davayı sahiplenmeliyiz çünkü orta yolda olmak ahlaksızlıktır. Son olarak bu çalışmaların iktisadi kalkınmaya yönelik artması ümidiyle…” diyerek konuşmasını bitirdi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Öyle bir toprak üzerinde duruyoruz ki altı başka üstü başka zenginlik diyen Gür sözlerine şöyle devam etti “ Düşmanımızın çok olması bizi yolumuzdan çeviremez. Son kalenin tekrar dirilmemesi için Amerikası, Avrupası üzerimize geliyor. 28 Şubat’ta da en büyük darbe ekonomiye vuruldu. Bu yüzden esnaf sanayici ve iş adamlarımız çok önemlidir. Ticaret bu ümmetin geleceğidir. Kazandığınızı ihtiyaç olduğu noktada harcayıp iletebiliyorsanız o kazanç annenizin ak sütü gibi helaldir.” diyerek sözlerine son verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Ziylan Grup Onursal Başkanı Ahmet Ziylan, Ziylan grubun kuruluşundan bugüne kadar ki başarı hikayesini ve tecrübelerini misafirlere aktardı.

Programın ardından ANESİAD ailesine yeni katılan üyelere, üyelik belgeleri ve bu organizasyonun sponsoru olan firmalara plaketleri takdim edildi.

Facebook'ta Paylaş