ANESİAD Üyesi İş Adamlarından CEZAYİR Çıkarması

ANESİAD (Anadolu Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği) 28 kişilik bir heyetle 23-27 Nisan 2017 tarihlerinde Cezayir’e 5 gün süren ticari iş gezisi düzenledi.

ANESİAD (Anadolu Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği) 28 kişilik bir heyetle 23-27 Nisan 2017 tarihlerinde Cezayir’e 5 gün süren ticari iş gezisi düzenledi.

BÜYÜKELÇİLİK ZİYARETİ

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Cezayir’e ulaşan heyetimiz ilk olarak Cezayir Büyükelçimiz Mehmet Poroy’u makamında ziyaret ederek Cezayir ekonomisi ve ticaret hacmi hakkında detaylı bilgiler aldılar. Cezayir Ticaret Müsteşarımız Bahadır Erkan Bey’in de bulunduğu görüşme, ANESİAD Genel Başkanı Niyazi Dilek ve Genel Başkan Yardımcısı Yunus Aksu Bey’in, Büyükelçimize ve Ticaret Müsteşarımıza plaket takdimleri ile sona erdi.

İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ VE GALA YEMEĞİ

Cezayir İş Gezimizin üçüncü gününde, İnşaat, Mobilya, Elektronik. Gıda ve Tekstil sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz için konaklama yapılan otelin toplantı salonunda hazırlanan “İkili İş Görüşmeleri” yüzün üzerinde Cezayir’li firmanın katılımı ile gün boyu sürdü. Her üyemize özel olarak hazırlanan masalarda, katılımcı firmalar ile bire bir görüşme ve tanışma fırsatı bulan üyelerimiz verimli bir organizasyon gerçekleştirdi. Yapılan bu görüşmelerin ardından üyelerimiz ile birlikte Cezayir Ticaret Müsteşarımız Bahadır Erkan Bey’in de katıldığı gala yemeğine geçildi.

ALGER TİCARET ODASI ZİYARETİ

Alger Ticaret Odası daha önce aldığımız randevu neticesinde üyelerimiz ve Ticaret Müsteşarımız Bahadır Erkan Bey ile beraber ziyaret edildi. Alger Ticaret Odası Başkan Yardımcısının hazır bulunduğu görüşmede Alger Ticaret Odasına kayıtlı 60 civarında üye de katıldı. Tanışmanın ardından ANESAİD Genel Başkanı Niyazi Dilek, Alger Ticaret Odası Başkan Yardımcısına görüşme talebimizi olumlu cevap verdikleri ve üyelerin katılım sağlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine şöyle devam etti. “ Cezayir’de bir çok mamül ve ürüne sınırlamalar getirilmesine karşın inşaat sektöründe Çin’den sonra 2. sırada olan ülkemizi diğer sektörlerde de üst sıralara çıkarma konusunda bizlerinde katkı sunabileceğini gördük. Üyelerimizden Cezayir’le çalışanlar olduğu gibi ilk kez gelenler de var. Amacımız da tam burada üyelerimizi yurt dışına açmak, ihracata alıştırmak. Ülkemizin 2023 ihracat hedeflerini yakalamak.” Diyerek konuşmasını bitiren Genel Başkan Niyazi Dilek, plaketlerini takdim ettikten sonra görüşme sona erdi. 

Facebook'ta Paylaş