ANESİAD Gaziantep Şubesi İftarı Yapıldı

Anadolu Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANESİAD) Gaziantep Şubesi iftar programını gerçekleştirdi.

Dülükbaba Göl Restorant’ta düzenlenen iftar programına Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, ANESİAD Genel Başkanı Niyazi Çelenk, ANESİAD Gaziantep Şube Başkanı Yunus Atilla Hamallar, MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk, Suriye İş Adamları Derneği Başkanı Halid Bağdadi, üyeler ve yaklaşık 200 kişilik davetli katıldı.

Bu millet yeniden küllerinden doğacaktır

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ile başlayan iftar programında bir konuşma yapan ANESİAD Gaziantep Şube Başkanı Yunus Atilla Hamallar şer güçlerin ülkemizi rahat bırakmadığını vurgulayarak; “Ülkemizi ve bizleri kendi başımıza bırakmıyorlar. Bizlere bunu reva görenler çok iyi biliyorlar ki bu millet bin yıl dünyanın adalet ve merhamet meşalesini taşıdıysa yine ayağa kalkacak, yeniden küllerinden doğacak ve bu bayrağı insanlık adına taşıyacaktır. Bu milletin özünde bu cevher var. Batı dünyası yüzlerle, binlerle sayılı Suriyeli kardeşimizi ülkelerine kabul ederken ne feveranlar koparıyorlar. Oysa şu âlicenaplığa bakın ki biz 3 milyon Suriyeli kardeşimizle bir arada yaşıyor; evimizi, aşımızı, sokağımızı paylaşıyoruz. 15 Temmuzda eşine az rastlanır destanı bu ülkenin insanları yazmadı mı?

Oynanan oyunlar Türkiye’yi diz çöktürmek içindir

Peki, şimdi soruyorum dostlar bu SİAD’lar ne için var? ANESİAD, MÜSİAD, TÜMSİAD, ASKON vs. diğer SİAD derneklerinin misyonu ve vizyonu nedir? Eğer üzerinde emniyet içerisinde gezdiğimiz, çoluk çocuğumuzla yaşadığımız, ekinleri ve hayvanlarıyla beslendiğimiz bu cennet vatan için bugün bir şeyler yapmayacaksak ne zaman harekete geçeceğiz? Bakın Irak 20 yıldır belini doğrultamadı. Suriye’de süren kirli savaş ne zaman bitecek belli değil. Şimdi de ağızlarının salyalarını akıtarak dişlerini Katar’a biliyorlar. Katar’a diş geçirmek için dişlerini gösteriyorlar. Daha Yemen’i, Sudan’ı, Libya’yı, Mısır’ı, Somali’yi, Afganistan’ı saymıyorum bile. Bu coğrafyada oynanan oyunların Türkiye’yi diz çöktürmek için oynandığının hepimiz farkındayız.

Milletin kurtuluşu aslen eğitimden geçer

Bu coğrafyada yaşayan insanların medeni geçinen batıdan eman dilememesi için birkaç adımdan bahsedeceğim. Bu milletin kurtuluşu aslen eğitimden geçer. Bahsettiğim eğitim yetişmiş insan sermayesi anlamlıdır. Ahlaklı oluşunun yanında, bilinçli, şuurlu, gelenek ve kültürüne sırtına dönmemiş, ailesine, milletine, dinine bağlı, değerleri ile barışık, aynı zamanda dünyevi ilimlere haiz, dünya siyasetini bilen, ekonomiyi okuyabilen, yeniliklere açık, hayalleri olan, sanat, spor, edebiyat dallarında en iyisine talip olan ve yapabilen ve de en önemlisi insan olabilen. Bizler nesillerimizi bu seviyelere yükseltebildiğimiz oranda bu topraklarda rahat nefes alabiliriz. Yeter mi? Yetmez. Bir de ekonomik ve iktisadi anlamda özgür ve güçlü olmamız lazım. Uzun yıllardan sonra ilk kez devlet ve millet aynı ufka bakar oldu. Bu ülkede gelişmiş ürünler üretmeden stratejik ürünler üretemeyiz. Bu zaman diliminde ve bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli vardır. Bu mücadeleye gönül verenleri, tam bağısız ve güçlü bir Türkiye’nin yapı taşları olmak ümidiyle biz ANESİAD’da bekliyor olacağız” dedi.

Erpen ve Eruslu Sağlık Ürünlerinin sahibi Mustafa Eruslu da “Ülkemizde sanayi devrimini yapamamış olmanın ızdırabını yaşıyoruz. Başka ülkeler maddeye hükmedip kendi sahalarında sanayi devrimini yapıp bizden öne geçtikten sonra maddeye hükmederek zenginleşti. İslam toplumu olarak geri kaldık. Dünya düzenini de tutma imkânımız olmadı. Şuanda biz bunun ızdırabını yaşıyoruz. Çünkü gücü olanların hakla bir alakası yok. Bunlar sadece sömürmeyi öğrenmişler. Peki, bu düzen böyle mi gidecek? Bunun önüne hep birlikte geçmemiz lazım” dedi.

MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk ise “bu güzel gecede bizi bir araya getiren kardeş ANESİAD yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

ANESİAD Genel Başkanı Niyazi Dilek de; “Bizim en büyük özelliğimizin samimiyet olduğunu düşünüyorum. Bu samimiyetimizi daha üst noktalara getirmemiz gerekiyor. Samimiyetimizin geniş katılımlı iş birliklerine evirilmesi gerekiyor. Bütün İslam coğrafyasında yapılan üstü kapalı veya açık ekonomik savaşlar gerçekleşiyor. Farklı şekilde ülkelere müdahale edilmek isteniyor. Küresel güçler iç karışıklıklarla topluma düzen vermeye çalışıyorlar. Bunlara karşı yapmamız gereken hepimizin bulunduğu ortamda, kendi mevzisinde, kendi işletmesinde en güzel şekilde işini doğru-dürüst yaparak, işine yatırım yaparak kendini geliştirerek, diğer kardeşleriyle omuz omuza vererek, dayanışarak bu sıkıntıların üstesinden gelmektir” dedi.

Suriye İş Adamları Derneği Başkanı Halit Bağdadi ise kendilerini Türkiye’de yabancı hissetmediklerini belirterek; “Kendimizi sizin kardeşiniz olarak görüyoruz. Gaziantep’te 900 Suriye şirketi var. Bunun %17’si ihracat yapıyor. Biz karar aldık yabancı ülkelerle değil sadece Türkiye’deki kardeşlerimizle işbirliği yapacağız. Ellerimiz hep bizlere kucak açan kardeşlerimizin ellerinin üzerine olacak” dedi.

Konuşmaların ardından İbrahim Özmantar tarafından dua yapıldı. Duanın ardından ANESİAD üyelerine üyelik belgeleri takdim edildi. Belge takdimlerini ANESİAD Genel Başkanı Niyazi Dilek ve ANESİAD Gaziantep Şube Başkanı Yunus Atilla Hamallar yaptı.

İftar programı çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.