KOSGEB'den Kobiler'e 1 Milyon Liralık Destek Programı

ANESİAD Genel Merkez’de gerçekleşen “KOSGEB’den 1 Milyon Liralık Destek” programında; KOSGEB İkitelli Müdürü Özay Cebeci, KOBİ Uzmanı Fatih Öztürk ve ANESİAD Genel Başkan Vekili Yunus Aksu birer sunum gerçekleştirdi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren ANESİAD Genel Başkanı Niyazi Dilek, programda hazır bulunan üyelerimize hoşgeldiniz diyerek, KOSGEB'in bu proje çağrısının ülke ekonomisine katkı sunacağını düşündüğünü söyledi.

ANESİAD Genel Başkan Vekili Yunus AKSU, KOSGEB ile ANESİAD ilişkilerinin hızla artarak daha yakın çerçevede olacağının altını çizdi. KOSGEB ile firma olarak uzun yıllardır bir çok projeye imza attıklarını dile getiren Aksu, KOSGEB'in bu gibi programlara üyelerimizin katılım sağlamaları ve projeler hazırlamaları hem kendi firmaları adına hem de ülke ekonomisi adına verimli olacağını vurguladı. 

KOSGEB İkitelli Müdürü Özay Cebeci projeyle ilgili yaptığı sunumda, KOBİGEL’in amacının KOBİ’lerin rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi olduğunu belirtti. Cebeci, imalat sektörünün KOBİ'lerine verilecek desteğin üst limitleri 300 bin lira geri ödemesiz, 700 bin lira geri ödemeli olmak üzere toplam 1 milyon lira olduğunu söyledi.

İmalat sektörü KOBİ'lerine yönelik bu proje çağrısı. 4. Sanayi Devrimi'ne hazırlık: üretimde ‘nesnelerin interneti’ uygulamaları, orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerin üretim ve ihracattaki ağırlığının artırılması, katma değeri yüksek üretim yapısına geçiş, ihracat kapasitesinin artırılması ve yeni pazarlara açılım, mikro ölçekli işletmelerde tasarım, mühendislik imkân ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve ölçek büyütme, bilişim teknolojisi altyapısının güçlendirilmesi, enerji verimliliğinin artırılması ve yeşil üretime geçiş başlığı altında sunulan projeler kabul edilecek.

Proje Başvuru Tarihi: 10 Eylül 2017- 20 Ekim 2017 tarihleri arasında...