ANESİAD - MEYEM İş Birliği

Mersin'de faaliyet gösteren üye firmamız MEYEM (Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi ) ile ANESİAD arasında, iş birliği anlaşması imzalandı.

          5544 sayılı kanuna göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çıkarılan tebliğlerle belirtilen mesleklerde, Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda düzenlenen esaslara göre Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kişiler çalıştırılamayacaktır. Bakanlıkça yayınlanan tebliğlerde yer alan mesleklerde MYK tarafından Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşları tarafından yapılan sınavların sınav ve belgelendirme ücretlerinin tamamı 2017 yılı sonuna kadar devlet tarafından karşılanacaktır.

         ANESİAD'ın Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın almış olduğu bu karar gereği, inşaat sektöründe faaliyet gösteren ANESİAD üyesi firmalarda çalışan işçilerin bu yeterlilik belgesini almaları için gerekli olan kurs ve sınavları MEYEM firması sağlayacaktır.

         Söz konusu iş birliği anlaşması, ANESİAD Genel Başkanı Niyazi Dilek ve MEYEM Firma Yetkilisi Hüseyin Şimşek arasında ANESİAD Genel Merkezi'nde  imzalandı.