ANESİAD'tan ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilanı yönündeki haberlere karşı açıklama

Anadolu Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (ANESİAD) , ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilanı yönündeki haberlere karşı açıklama:

“Her şeyden önce şunu belirtmek istiyoruz : ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma ve tanıtma gayretini asla kabul etmiyoruz.”
ANESİAD ailesi olarak bu güne kadar Filistin’in bağımsızlığını ve kalkınmasını desteklemek ve yanlız olmadıklarını haykırmak adına ortaya koyduğumuz iş seyahat ve ziyaretleri ile iş forumları, ikili iş görüşmeleri gibi faaliyetlerimizi daha da arttırarak sürdüreceğiz.
 İşgalci İsrail tarafından hukuk dışı, insafa sığmayan, ahlaki bir dayanağı olmayan muamelelere maruz kalan kardeşlerimiz yeni bir sıkıntı ile karşı karşıya bırakılmaktadır. Filistin, Kudüs, İslam ümmetinin ortak değeridir. ABD tarafından uygulamaya sokulmak istenen bu hamlenin İsrail’in adım adım hedeflerine ulaşma çabasına verilen bir destek olarak görüyor ve karşısında duracağımızı beyan ediyoruz. Uluslararası hukukun yok sayıldığı bu konuda Müslümanlar başta olmak üzere tüm insanlığa büyük görevler düşmektedir.
    İsrail ile ticari ilişkilerimiz gözden geçirilirken Filistinli kardeşlerimiz unutulmamalıdır. Türkiye ile ticari ilişkileri olan Filistinli iş adamlarının sıkıntıya girmemesi için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Ayrıca hükümetimizden bir beklentimiz var. Yıllardır yaşanan bir sıkıntının artık giderilmesini talep ediyoruz: Bize vize uygulayan İsrail’e biz de artık vize uygulamalıyız.  
ANESİAD iş adamları olarak ümmetin kanayan yarası olan “İsrail problemi” karşısında İslam alemini tek yürek olmaya çağırıyor, bugüne kadar nasıl bu zulme karşı dimdik durduysak, bundan sonra da durmaya devam edeceğizimizi beyan ediyoruz. 
    Kamuoyuna saygılarımızla..