ANESİAD KATAR'DA

Anadolu Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANESİAD) üyesi iş adamları, Katar’ın Doha şehrinde düzenlenen “Expo Turkey By Qatar 2018” fuarına katıldı.

KOSGEB destekli düzenlenen Katar İş Geliştirme Gezisi, Katar’ın başkenti Doha’ya yapıldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen fuarı, ANESİAD Genel Başkanı Niyazi Dilek ve beraberindeki 20 kişilik iş adamı heyeti birlikte ziyaret ettiler. Fuarda Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile kısa sohbette bulunan Genel Başkan Niyazi Dilek, yapılan bu fuarın hem ülkemiz hem de Katar adına olumlu sonuçlar doğurması temennisinde bulundu.

Programımızın ikinci gününde, Katar Ülke Prezentasyonu programı, Doha Hilton otelinde, Katar Büyükelçisi Fikret Özer, Katar Ticaret Müşaviri Burak Güreşçi, Katar Türk İş Adamları Derneği yetkilileri, Katarlı iş adamlarının yanı sıra yaklaşık 200 firma yetkilisinin katılımı ile düzenlendi.  Katar’da ki ticaret hacmini ve yatırım olanaklarına değinen Güreşçi, Türkiye ve Türkler için önemli fırsatlar olduğunun altını çizdi.

Program sonunda plaket takdimleri yapılarak yine Doha Hilton otelinde düzenlenen B2B görüşmeleri programına geçildi. Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan ANESİAD üyesi iş adamları, Katar’daki firmalarla birebir görüşme imkanı buldular.