Para, Ulus ve Roman

ANESİAD Gaziantep Şubesi ve Anadolu Öğrenci Topluluğu’nun tarafından düzenlenen, İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Mustafa Özel’in konuşmacı olarak katıldığı “Para, Ulus ve Roman” konulu konferans GAÜN’de yapıldı.

Anadolu Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği (ANESİAD ) Gaziantep Şubesi ve Anadolu Öğrenci Topluluğu’nun tarafından 27 Nisan Cuma günü Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi Salonunda düzenlenen programda bir selamlama konuşması yapan Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şehmus Demir, kendisinin Mustafa Özel’in kitaplarından çok istifade ettiğini belirterek üniversitede ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Selamlama konuşmalarından sonra sahneye gelen Mustafa Özel, para ulus ve romanın birbirinden bağımsız duran ancak günümüzün yanlış yorumlamalarına maruz kalmış kavramlar olduğunu ifade etti. Özel; “Para, Ulus ve Roman bir toplum organizasyonun temel dinamikleri ve paradigmasıdır. Kâğıt para günümüz Müslümanları tarafından hala bir tarife, bir netliğe kavuşamamıştır. Artık dünyada sanal para denilen ancak para bile olmayan şifreli kombinasyonlar dayatılarak insanlara gelecek satılıyor. Gelecek hikayelerin satıldığı bir dünya da ulus sınırlarında kalmanın açmazlarını yaşıyoruz” dedi. Mustafa Özel, romanlar aracılığı ile yeniden büyük bir medeniyet ve ufka sahip olunması gerektiğine değinerek konuşmasını sonlandırdı. Program sonunda Anadolu Öğrenci Topluluğu adına Yunus Keklikçi, Mustafa Özel’e topluluk tarafından Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak 3 dilde çıkarılan Hemhal Dergisi’ni takdim etti.

Oturumun ardından Mustafa Özel Pusula Kitabevi’ni ziyaret ederek orada da bir söyleşi gerçekleştirdi.