ANESİAD Gaziantep Şube İftarı Yapıldı

Anadolu Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANESİAD) Gaziantep Şubesi, 29 Mayıs Salı günü Bülbülzade Vakfı Eğitim ve Hizmet Merkezi avlusunda iftar programı düzenledi.

İftara programına ANESİAD Gaziantep Şube Başkanı Yunus Atilla Hamallar, yönetim kurulu üyeleri, ANESİAD üyeleri,Bülbülzade Vakfı Esnaf Komisyonu üyeleri ve 70 civarında yetim aile katıldı. Yetim Komisyonu tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan iftar programında ANESİAD Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Rahmi Açıkkol tarafından dua edildi. Ardından ANESİAD Gaziantep Şube Başkanı Yunus Atilla Hamallar selamlama konuşması için kürsüye geldi.

Ülkemiz şuanda bir savaş halinde

Konuşmasına iftar davetine icabet edenlere teşekkür ederek başlayan Hamallar, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ülkemiz şuanda bir savaş halinde. Ekonomik bir savaş. İnternetten, televizyonlardan sürekli dolar yükseldi mi, dolar düştü mü, ülke ekonomisine şöyle etkisi oldu, borsa ne oldu gibi sürekli ekonomistlere kulak veriyoruz. Eski zamanlarda olduğu gibi düşmanın topla, tüfekle değil de ekonomi ile para ile üstümüze geldiği bir savaş halindeyiz. Bundan bilinçli ve şuurlu olarak farkında olmamız lazım.

Hayat aslında bir karar verme sürecidir

Hayat aslında bir karar verme sürecidir diyor bir yazar. Bir karar vereceksiniz ve o kararın arkasında yürüyeceksiniz. Bedir’de Müslümanlar çok güzel bir zafer elde etmişlerdi ve Uhud Savaşında Allah Rasulü diyordu ki savunma yapalım, Medine’yi savunalım. Ama o genç ve cevval sahabeler diyorlardı ki çıkıp meydana savaşalım. O kadar çok ısrar etti ki o gençler Allah Rasulü savunma savaşı istemesine rağmen zırhını giydi ve ordunun önüne geçti. Fakat gençler Allah Rasulü’nün bu karardan çok da memnun olmadıklarını gördüklerinde biz hata yaptık, isterseniz sizin dediğiniz gibi oldun dediklerinde zırhını giymiş bir peygambere tekrar çıkartmak yakışmaz dedi. Ve Uhud Savaşını Müslümanların önce bir galibiyetiyle başlarken daha sonra İslam ordularının hezimetiyle neticelendi. Tabi ki buradan çıkarılacak dersler var.

Önemli olan kararınızın arkasında durmanızdır

Bir karar aldıktan sonra önemli olan o kararın arkasında durmanızdır. Hayatta böyle. Bazen yağmur olur, bazen güneş olur, bazen fırtınalara maruz kalırsınız. Hayat sizi çaresizmişsiniz gibi, umutsuzmuşsunuz gibi dizlerinizi kırar. Ama gün gelir güneşli bol kazançlı bereketli işlere nail olursunuz. Müslümanların ANESİAD dediğimiz Anadolu Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği gibi kurumlara ne kadar ihtiyacı olduğu beklide bugünlerde daha çok hissediliyor. Çünkü savaşlar topla tüfekle değil ekonomiyle kapımıza geliyor. Ülkemizi, birliğimizi, dirliğimizi, ailemizi tehdit eder hale geliyor.

Burada yapmış olduğumuz şey aslında bir iş ahlakı. Müslüman ahlakı, Müslüman’ın ahlakını işine, ailesine, eşine dostuna yansıtma mübadelesidir. Çünkü eğer bir makineyi, bir icadı Müslümanlar yapsa ona hakikaten Müslüman ahlakı ile muamele ederdi. Bilgisayarı üretti batı zihniyeti. Sonra ona virüs bulaştırdı, bilgisayarları arızalı hale getirdi. Daha sonra anti virüs programları yaptı. Anti virüs programları satarak cebimizdeki paraları kendi kasasına çekmek gibi vahşi kapitalizmin oyunlarını bize gösterdi. Yine ilaç sektörü de bu şekilde. Bir Müslüman böyle bir şey yapamaz. Böyle bir şeyi şeytan aklına getirdiğinde Allah’a sığınır ve bu tür eylemlerden uzak durur.

Dolayısıyla bizler bir arada bulunarak, birbirimizi mayalayıp işimizin nasıl olabileceğini, ahlakını, ilkesini ve dünyada olup biteni birbirimize bir bedel beklemeden oturup konuşup, anlatıp birbirimizle muhabbet ediyoruz, tecrübe paylaşımında bulunuyoruz” dedi.

Selamlama konuşmasının ardından program sona erdi.