Rektör Gür, ANESİAD üyeleriyle buluştu

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Ali Gür, üniversitelerin patent üretim yerleri olduğunu belirtti.

Anadolu Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANESİAD) Gaziantep Şubesi'nde gerçekleşen "Tecrübe Paylaşımı"na katılan Gür, “Üniversite-Sanayi İşbirliği” konulu sunumununda, üniversite-sanayi işbirliğini anlattı.
Üniversite üzerinden devletin TÜBİTAK aracılığıyla KOBİ'lere teşvikler verdiğini belirten Gür, "Üniversite-sanayi işbirliği nasıl olmalı, sanayi nasıl akademik danışmanlık istiyor. Üniversite bilgisinin karşısında neyi bekliyor. Bu sorulara cevap arıyoruz" dedi

AR-Ge ve lojistik çalışmalar hakkında da bilgi veren Gür, üniversite ile bu anlamda güzel çalışmalara imza atılabilceğini ifade etti.
Gür, "Üniversiteler patent üretim yerleridir. Akedemisyenlerin ve öğrencilerin patent çalışmaları var. Bu patentler talep görerek çeşitli ülkelere satışı yapıldı" diye konuştu.
Gür, Teknopark aracılığı ile yapılacak çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.
ANESİAD Gaziantep Şube Başkanı Yunus Atilla Hamallar da ANESİAD olarak ülkenin geleceğine dair idealleri ve hedefleri olduğunu dile getirdi. Ahilik geleneğinden gelen erdemli esnaf ve üreticiliğin önemine dikkkati çekem Hamallar, şöyle devam etti:
"Kafa yormamız gereken, araştırmamız gereken ve kapısını aşındırmamız gereken farklı inovasyon, teknoloji, Ar-Ge çalışmalarıyla birlikte bu ilkelerimizi ve hedeflerimizi daha ileriye taşıyacak yol ve arayışlar içindeyiz."


Türkiye'nin güçlü olması gerektiğine işaret eden Hamalar, şunları ifade etti: "Bu anlamda güçlülüğümüzü sadece silahla değil, insan sermayesiyle, bilgiyle, teknolojiyle, sanatta, edebiyatta, fende, ilimde, bilimde ve her alanda güçlü olmamız için bizlerin bu erdemi, iş ahlakını, ahilik geleneğini teknolojiyle buluşturmamız, insanla buluşturmamız, üniversite akademi aklıyla buluşturmamız lazım. Kendi yaptığımız ürünlere katma değer katalım ve inovasyon oluşturalım. Bu anlamda işadamlarıyla üniversitelerin çeşitli projelerde ortak hareket etmesi arzumuzdur."
Program sonunda Rektör Gür, dernek üyelerinin sorularını cevapladı.
 

ANESİAD Gaziantep Şubesi Başkanı Yunus Atilla Hamallar, GAÜN Rektörü Prof.Dr.Ali Gür’e günün anısına plaket takdim etti.-