Muhammed Mursi Şehid Oldu

Mısır'ın seçim yoluyla göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhamed Mursi, 2013'ün Temmuz ayında askeri darbeyle devrildiğinden bu yana cezaevindeydi..

Şehit Lider Muhammed Mursi Mısır'ın Özgürlük ve Adelet Partisi adayı olarak ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı ve darbeye karşı çıkan biri olarak her zaman Dünya'ya meydan okudu. Darbeye karşı çıkmak ve Hamas'a casusluk yapmak suçlarından müebbet ve son olarak da idam cezası alan Mursi yine de davasından vazgeçmeyerek dünya malını elinin tersiyle itmiş ve İslam alemi adına önemli bir duruş sergilemişti. 

Darbeci Sisi yönetimine bağlı Mısır Devlet Televizyonu Mursi'nin ölüm nedeninin kalp krizi olduğunu açıkladı. Fakat Özgürlük ve Adalet Partisi Mursi'nin yavaş ve planlı bir şekilde öldürüldüğünü iddia etti. 

MUHAMMED MURSİ KİMDİR?

2012 yılında demokratik yolla seçilen Mısır’ın ilk cumhurbaşkanı ola Muhammed Mursi, 2013 yılında kendi atadığı komutanlardan olan Sisi tarafından yapılan bir darbe sonucu yönetime askerler el koyduğu için görevden el çektirilmiştir. 6 yıldır süren mahkemesinde bugün yani 17 Haziran 2019 Pazartesi günü, 67 yaşında davasının görüldüğü mahkeme salonunda kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiştir.

1951 doğumlu olan Mursi, Kahire Üniversitesi mühendislik fakültesi mezunudur. Doktora lisansını Güney Kaliforniya Üniversitesi’inde yapmış ve yardımcı doçent olarak Northridge Kaliforniya Eyalet  Üniversitesi’nde  çalışmıştır.  Sonra ülkesine dönerek Zagazig Üniversitesinde 1985-2010 yılları arası dekanlık yapmıştır. 7 dil bilen Mursi, Hafız bir Liderdi. 

Çocuklarımız bizler için ‘onlar adamdı’ diyecekler. 

Hücreme Kuranı Kerim’in girmesini yasakladılar ama onu 30 yıl önce ezberlediğimi unuttular ve ona dokunabilmeyi çok isterim.

Ülkemin güvenliği ve selameti için benimle mezara gidecek sırlarım var.(Vefatından önceki son sözlerinden).