Genel Başkan'dan Açıklama

Çok değerli Esnaf Sanayici ve İş Adamları kardeşlerim; Hepinizi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.

Küresel olarak yaşamış olduğumuz malum süreç bütün insanlığı sosyolojik, psikolojik ve en önemlisi ekonomik olarak çok derinden etkiledi. Muhtemelen etkileri uzun yıllar devam edecektir. Bizlerin bütün olup bitenlere "vahyin ışığında" bakmak gibi bir sorumuluğumuz var. Ancak bu ışık önümüzü aydınlatır. Bu aydınlık yolda yürüdüğünüzde selamete erişebileceğimizi bilmemiz gerekir.

Bizler bu ülkenin esnaf, sanayici ve iş adamları olarak, her koşulda üreterek, aziz milletimize hizmet etmek mecburiyetindeyiz.Bizler "gemisini kurtaran" adam olamayız. Bizlerin alanına giren işlerin aksamasından kaynaklı insanlarımızın müşkül duruma düşemelerinin sorumluluğunun bizlerin omuzlarında olduğunu bilmemiz gerekir.

Değerli dostlar;

Sıkıntılar misafir gibidir. Gelir, gider. Önemli olan gönderinin hatrına sabredebilmektir. Musibetler insan karakterinin sınandığı dönemlerdir. Elbette bu dönem zor bir dönem. Acılarımızın, kederlerimizin, göz yaşımızın yoğun olduğu bir dönem... ama inanan insanlar olarak "her zorlukla beraber bir kolaylığın" olduğuna inanıyoruz.

Bu süreçte devletin sağladığı desteklerden istifade etmek çözüme katkı sağlayabilir. Ancak en önemli gücün kendi enerjimiz, inancımız olduğunu ifade etmek istiyorum. Sağlıklı olmak ne kadar önem arz ediyorsa, sağlıklı işletmeler de en az o kadar önemli... sonuç her ne olursa olsun kaldığımız yerden, yeniden ayağa kalkarak eksiklerimizi tamamlayıp, gerekirse yeni baştan kurup yola devam edeceğiz. 

Üstad Sezai Karakoç der ki;

Geceye yenilmeyen her insana, ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır.

İnşaallah bu günleri de geride bırakacağımız yarınlara kavuşmak ümidiyle, kalın sağlıcakla...

 

ANESİAD Genel Başkanı Niyazi Dilek