ANESİAD GAZİANTEP ŞUBESİNDEN ANLAMLI KAMPANYA

İç İşleri Bakanlığının son yayınladığı genelge ile kısıtlamalardan en çok etkilenen esnaf gruplarına ANESİAD Gaziantep Şubesi destek kampanyası başlattı.

ANESİAD Gaziantep Şube Başkanı Yunus Hamallar yaptığı açıklama da şunları söyledi;

Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi olarak ilan edilen, Yeni Tip Corona Virüs (Covid-19) salgını, birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de ciddi sağlık sorunlarına neden olmuş durumda. Ülkemizde  başarılı bir sağlık programı  uygulaması gerçekleştirilmiş olmasına rağmen, hem sağlık açısından  hem de ekonomik açıdan önemli kayıpların yaşanmasına devam ediliyor.. Özellikle alınan son kısıtlama kararları ve tedbirler orta ve küçük ölçekli esnaf ve sanatkâr işletmelerimizi olumsuz etkilemekle beraber süreçten en çok etkilenen esnaflar lokanta, kafe, yemek salonları ve turizm işiyle uğraşan esnaflarımız olmuştur.

Birlik, beraberlik ve dayanışma kadim medeniyetimizin bizlere bırakmış olduğu çok değerli miraslarımızdır. Özellikle Ahilik teşkilatının öğretileri arasında yer alan “Can ve mal beraberliği” esnaflar arasında ki dayanışmanın en önemli göstergeleri arasındadır. Biz de ANESİAD ailesi olarak medeniyetimizin bu değerlerini yaşatmak için yola çıktık. Gün birlik olma günü, gün dayanışma günü.

ANESİAD üyeleri arasında başlattığımız bu  kampanya ile , son kısıtlamalardan en çok etkilenen sektörlerimize  tüm Gaziantep halkını destek olmaya çağırıyoruz.  “Ara gelsin” ve “al götür” ile hizmet veren yemek salonlarımızdan ve lokantalarımızdan yapacağımız her alış veriş Gastronomimizin temsilcisi esnaflarımıza birer can suyu olacaktır.

 

ANESİAD Gaziantep Sektör kurulları Başkanı Erkan Yaşar ise yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Sektör Kurulları olarak her zaman üyelerimizle birlikte hareket etmekteyiz. Bu zor zamanlar elbet bir gün sona erecektir. Bize düşen görev, ANESİAD olarak üyelerimize ve esnafımıza yardımcı olmak olmalıdır. Gastronominin başkenti Gaziantep’te başlatmış olduğumuz kampanyanın tüm Türkiye’ye örnek olmasını temenni ediyor, tüm halkımızı esnafımıza destek vermeye davet ediyorum.