GAZİANTEP ANESİAD’DA DEVİR TESLİM GERÇEKLEŞTİ

ANESİAD (Anadolu Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği) Gaziantep Şubesi 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı Dernek Merkezi’nde gerçekleştirildi.

13 Mart 2021 Cumartesi günü ANESİAD Gaziantep Şubesi’nin 4.Olağan Genel Kurulu dernek toplantı salonu’nda gerçekleşti. 3 dönemdir başkanlık yapan Yunus Atilla Hamallar görevini 3 dönemdir teşkilat başkanlığı yapan İdris Tekin’e devretti.

Genel kurula ANESİAD Genel Başkan Yardımcısı Coşkun Alay, ANESİAD genel merkez yönetim kurulu üyeleri; Ahmet Demir, Ünsal Ünlü, Mehmet Ali Gündüz, genel sekreter Safa Özdemir, ANESİAD Gaziantep yönetim kurulu üyeleri ve üyeler katıldı.

ANESİAD Gaziantep Şubesi toplantı salonunda yapılan, yeni yönetim kurulunun belirlendiği 4.Olağan Genel Kurul Toplantısı saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Akabinde Murat Aksu, Yasemin Sarsu, Mehmet Çakar’ın yönetiminde Divan Kurulu’na geçildi.

Divan başkanı Murat Aksu iyi dilek ve temennileriyle, genel kurul toplantısının açılışını gerçekleştirdi.

ANESİAD Kurucu üyesi olan ve 3 dönem ANESİAD Gaziantep Şube Başkanlığını yapan Yunus Atilla Hamallar konuşmasında şunları dile getirdi: “ANESİAD kurulduğu günden bu yana heyecan ve şevkimizi hiç yitirmeyerek, bize bu süreçte yol arkadaşlığı yapan kardeşlerimizle beraber ANESİAD’ın hedeflerini gerçekleştirmeye çalıştık.

Görev yaptığımız süre içerisinde şehrimizin dinamiklerini derneğimizde ağırlayarak tecrübe paylaşımlarını gerçekleştirdik. Yine ilim, irfan yönünden kendi alanında uzman, tanınmış simaları şehrimize davet ederek konferanslar gerçekleştirdik. Suriye de terörden arınmış bölgeler ile ülkemiz arasında gerçekleşecek ticaret ağında bizler de ANESİAD olarak yer almak için keşif çalışması gerçekleştirdik.

Genç ANESİAD girişimini Gaziantep olarak start verdik. Genç ANESİAD Ticaret ahlakını barındıran ahilik kültürünü benimsemiş ülkemize, milletimize faydalı olacak iş insanları yetiştirmeyi amaçlayan bir okul olacak inşallah.

Bizden sonra bayrağı teslim alacak yönetimin ANESİAD ‘ı daha yukarıya taşıyacaklarından hiç şüphem yok. Göreve başlayacak; yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerine, bu müstesna görevde başarılar diliyor; yeni dönemin başarı ve hayırlar getirmesini niyaz ediyorum dedi.

Akabinde Metin Kurçeren’in sunduğu mali rapor ve İbrahim Halil Çil’in sunduğu denetim raporları oy birliği ile kabul edildi

Yeni Yönetimin Seçimi

Dilekçe ile Divan Heyetine iletilen yeni yönetim kurulu isim listesi okunarak oylandı ve yeni yönetim kurulu oy çokluğu ile onaylanarak belirlendi. Oylama sonucu ANESİAD Gaziantep Şube Başkanı olarak İdris Tekin, seçildi.

ANESİAD Gaziantep Şube Başkanlığına seçilen İdris Tekin ise konuşmasında; Gaziantep ANESİAD ailesinin her geçen gün nitelikli bir şekilde büyüdüğünü sahada güçlü bir temsiliyet ve dinamik bir yapıyla çalışıldığını ifade ederek bu yapının oluşmasında emeği geçen kadim başkanımız Yunus Atilla Hamallar’a ve önceki dönemlerde emeği geçen yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Dünya’da dijitalleşme ile birlikte; üretimin, istihdamın, katma değerin, insani değerlerin ve hatta dünya nüfusunun azaltılarak, dünyanın kontrolünün kapitalist sermayenin ellerine teslim edilmesine seyirci kalmanın bu zulme ortak olmak olduğunu vurgulayan Tekin, dünya bu kadar kirli tezgahlarda dokunurken bizler Anadolu’nun esnaf, sanayici ve iş adamları olarak, “insanı yaşat ki devlet yaşasın” diyen kadim bir medeniyetin mirasçıları olarak, bir taraftan geçmişimizin değerleri olan Anadolu irfanından, Ahilik geleneğimizin ilkelerinden beslenirken diğer taraftan zamanın ruhunu ıskalamadan Dijital çağın içerisinde de var olup, insan kalitemizle ,ticari kalitemizle, tezgahlarımızda umut, barış, kardeşlik, paylaşım dokuyarak Anadolu’dan dünyaya yeni bir soluk olmanın gayreti içerisinde olacağız dedi. Konuşmasının sonunda genel kurula katılan herkese teşekkür eden Tekin amaçlarının bayrağı daha ilerilere taşımak olduğunu ifade etti.

Yeni yönetimim seçilmesinin ardından ANESİAD Genel Başkan Yardımcısı Coşkun Alay bir konuşma gerçekleştirdi.

Coşkun alay konuşmasında şunları dile getirdi: ANESİAD Türkiye de ciddi bir boşluğu dolduruyor, helal kazanç ve adil paylaşımdan bahseden bir yapı olarak, yaptığımız her işin saha da karşılığını buluyoruz. Gaziantep şubemiz de yaptığı çalışmalar ile her zaman Genel Merkezimizin taktirini kazandı. Bugün bayrağı devralan İdris Tekin başkanım ve yönetiminin de başarılı işler yapacağından kuşkumuz yok diyen Alay, Yunus Atilla Hamallar’a ve yönetimine teşekkür ederek yeni yönetime de başarılar diledi.

ANESİAD Gaziantep Şubesinin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Başkan İdris Tekin, Kurul Üyeleri; Murat Aksu, Erkan Yaşar, Hüseyin Rahmi Açıkkol, Metin Kurçeren, Mehmet Bozkurt, Sani Doğan, Yasemin Sarsu, Osman Çavuşoğlu, Namık Baydar, Ökkeş Karaduman, Sait Zeyrek, Ragıp Erdoğan Demir, Behzat Özdemir, Abdurrahman Koçak, Abdulbasit Yusufoğlu, Serkan Buzul, Olgun Yücel, Salih Törer, Ökkeş Ay

Plaket Takdimi

Kuruluşundan bugüne kadar ki yapmış olduğu özverili çalışmalarından dolayı Yunus Atilla Hamallar’a ANESİAD Genel Başkan yardımcısı Coşkun Alay bey plaket takdiminde bulundu.

Bir önceki dönem yönetim kurulunda vazife alan üyelere plaket ve ANESİAD AİLESİNE yeni katılan üyelere ise üyelik belgeleri takdim edildi.

ANESİAD Gaziantep Şubesi 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı, plaket ve belge takdiminin ardından son buldu.