ANESİAD Heyeti Azez Yunus Emre Enstitüsü Kültür Merkezini Ziyaret Etti.

ANESİAD Heyeti Kültür ve Turizim Bakanlığımıza bağlı olarak faaliyet yürüten Yunus Emre Enstitüsü Kültür Merkezini Ziyaret Etti.

Kültür merkezini gezdiren Azez Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Fikret Çıtak, Kültür merkezlerinde Türkçe, Güzel Konuşma, Müzik, Resim, Sanat ve Bilim eğitimlerinin verildiğini, bu bölgenin yeniden istikrar ve barışa kavuşması ve halkların barış içinde yaşayabilmesi için Yunus'un (Yunus Emre) felsefesine ihtiyaç var. Türkçe öğretimiyle birlikte bizim hayata bakış açımızı, perspektifimizi, bir arada yaşama kültürümüzü de yeniden yaşatmaya çalışıyoruz. ANESİAD heyetininin ziyareti bizleri çok mennun etti, ağırlamaktan memnuniyet duyduk, dedi.

ANESİAD Gaziantep Şube Başkanı İdris Tekin, Yunus Emre Kültür merkezlerinde yapılan çalışmaların çok kıymetli olduğunu, ülkemizin her alanda bölge insanına değer üreten, sürdürülebilir çalışmalar yapması ve bunları burada yerinde görmek bizleri son derece memnun etti, gururlandık diyerek, buralarda verilen eğitimler sayesinde Suriyeli gençlerin terörden ve suç unsurlarının hedef kitlesi olmaktan çıkacağını, yapılan çalışmaların uzun vadede birçok alanda olumlu etkilerinin olacağını ifade ederek, Yunus Emre Enstitüsü müdürü Fikret Çıtak’a teşekkür etti.