MİLLİ MÜCADELE DEVAM EDİYOR

MİLLİ MÜCADELE DEVAM EDİYOR
Anesiad Gaziantep Şubesi Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Şube Başkanı İdris Tekin  Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde kutluyoruz.100 yıl önce bu topraklar Şahinbey’in, Şehitkamil’in, Karayılan’ın Özdemir Bey’in, Yirik Fatma’nın, Bülbülzade Abdullah Efendinin, Dayı Ahmet Ağa’nın ve adını sayamadığımız binlerce kahramanın ölümüne mücadelesine tanıklık etti.6317 vatan evladı bu mücadelede şehadet şerbetini içti, bir o kadar vatan evladı da gazi nişanını aldı. Atalarımız küffarın bu toprakları işgal etmesine engel olmak için canları pahasına mücadele ettiler ve başardılar.

Aradan 100 yıl geçti topraklarımızı işgal edemeyen zihniyet aklımızı, zihnimizi, neslimizi, kültürümüzü, inancımızı, ekonomimizi işgal etmek için elinden geleni yapıyor, dolayısıyla milli mücadele bitmedi dün atalarımızın verdiği mücadeleyi bizlerde farklı alanlarda vermek zorundayız.

Son yıllarda ülkemizin gerek yurt içinde gerekse de dış politika da elde ettiği kazanımlar, 100 yıl önce bu toprakları işgal etmek isteyen zihniyeti fazlasıyla rahatsız ediyor. Bu gün yaşanan ekonomik çalkantıların tek sebebi, sadece kendi ekonomik gerçeklerimiz değil, emperyalist batının ekonomimizi de işgal altına alma ve kendilerine köle ülkeler oluşturma gayretlerinin bir yansıması olduğunu da unutmamamız gerekir.

Bu anlamda Gazi şehir için can veren,can alan atalarımıza karşı vefamız rutin kutlamaların ötesinde onların bıraktığı miras olan milli mücadele ruhuna sahip çıkarak her birimizin katma değeri olan işler yapmasıyla mümkün olacaktır. Dedi