ANESİAD 5. Olağan Genel Kurulu...

ANESİAD 5.Olağan Genel Kurulu, 4 Mart 2023 Cumartesi günü,” İMECE YATIRIM ORGANİZASYON A.Ş” konferans salonunda gerçekleştirildi.

ANESİAD 5.Olağan Genel Kurulu, 4 Mart 2023 Cumartesi günü,” İMECE YATIRIM ORGANİZASYON A.Ş” konferans salonunda gerçekleştirildi.

ANESİAD 5.Olağan Genel Kurulu, 4 Mart 2023 Cumartesi günü,” İMECE YATIRIM ORGANİZASYON A.Ş” konferans salonunda gerçekleştirildi.

 

Kuran-ı Kerim tilaveti ve ardından istiklal marşı ile devam eden toplantıda, Genel Başkan Coşkun Alay açılış konuşmasında "

Efendim, öncelikle 6 şubatta Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde ardından Hatay sonrasında Malatya’da yaşadığımız yıkıcı depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına metanet ve milletimize baş sağlığı dileklerimi sunuyorum.  Tüm ölmüşlerimizin ruhuna FATİHA

İnşallah en kısa zamanda devletimizin ve STK’larımızın gayretiyle, sizlerin de katkılarıyla kalıcı konutlarına kavuşurlar. Bu bölgedeki sanayi firmalarının da hızlı bir şekilde tekrar eskisi gibi üretimlerine başlamalarını temenni ediyorum. Bu anlamda ANESİAD yönetiminin ve sizlerin üzerine düşeceği görevi fazlasıyla yaptığına ve yapacağına inanıyorum.

Arkadaşlar Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Kıymetli üyelerimiz, değerli konuklar,

Toplam 15 şube ve irtibat noktasına ulaşan ANESİAD, 2.500’ün üzerindeki üyesi ve 2.000’e yakın firmasıyla hem Türkiye ekonomisine katma değer sağlıyor hem de yurt içi ve yurt dışında farklı iş birliklerinin geliştirilmesine önderlik ediyor.

ANESİAD, gücünü zengin medeniyet değerlerimizden ve Anadolu irfanından alan bir kalkınma hareketidir. Bu hareketin bugünkü bayrak taşıyıcıları olarak, Hakkın rızasını kazanmak için daima aşk ile koştuk koşuyoruz. Büyük Usta Neşet Ertaş’ın dediği gibi: “Aşkınan koşan yorulmazmış.” 

Kıymetli misafirler, değerli dostlar,

Yoğun ve verimli geçen iki yılın ardından, 2023 yılında da önemli çalışmalara imza atmak üzere kan değişimine gidiyoruz.

Göreve geldiğimizde savunma sanayi, Tarım ve Kongre turizmi hedeflerini koymuştuk. ANESİAD olarak üyelerimizin işlerini büyütmesi ve ihracat ayağını geliştirmek için Orta Afrika’yı hedef Pazar olarak seçmiştik. Mali , Senegal ve Burkina Faso temsilcilik ardından şubeleşme çalışmalarını başlattık. Ardından Vietnam, Türkmenistan ve Özbekistan temsilciliği açılarak Ata topraklarındaki Pazar, hedef alınmıştır. Yine göreve geldiğimizde şirketlerimizin daha uzun ömürlü olması için şirket ve aile anayasaları üzerinde yetkin kişilerden zoom üzerinde bilgilendirmeler yaptık. Bu iki yıllık zaman içerisinde yapılan faaliyetler ayrıca sizlere sunum yapılacaktır. Bizler ANESİAD olarak ana mottomuz birlikte büyümek, birlikte kazanmak düsturu ile çalıştık. Tarım sektöründe de ANESİAD üyeleri ile birlikte çalışmaya, büyümeye ve helalinden kazanıp paylaşmaya vesile olduk. Yine; yeni kurduğumuz PAY Yaşam alanları da bu ilkeler üzerine kurulmuştur. İnşallah bu firma ile eksik kalan kongre turizm hedefimizi de gerçekleştirmiş olacağız.

Kıymetli misafirler, değerli kardeşlerim,

Küresel salgın sonrası 2022 yılında yüksek seyreden jeopolitik risklere ve yavaşlayan küresel ekonomiye rağmen, Türkiye ekonomisi dinamik ve esnek yapısı sayesinde dünya ve G20 ortalamalarının üzerinde büyümeyi başarmıştır.

 Alınan tedbirlerle enflasyonun 2023'te daha makul seviyelere inmesini bekliyoruz.  "Fedakarlıkta sınır tanımadan, ülkemizin kalkınması ve milletimizin refahı için durmadan çalışmalıyız ve hep birlikte üretmek zorundayız.

Teşvik için yatırım yapmayın, ama yatırımlarınızı teşvikli yapınız.

Muhteşem medeniyetin mirasçıları, şanlı ecdadın torunları olarak daima Tuna Nehri gibi vakur, Nil Nehri gibi bereketli, Kızılırmak gibi dingin, Dicle ve Fırat gibi akil, Sakarya gibi coşkun akmak zorundayız." 

Ülkeyi partiler, programlar, reçeteler düzeltmez. Ahlakımız düzelmedikçe , ahlak siyasete ve işimize egemen olmadıkça memleket de düzelmez.

ANESİAD olarak ‘’Helal kazanç ,Adil paylaşım’’ düsturu ile Ahlakımızı ön plana çıkarıp çalışmalar yapmalıyız.

 Bu devirde ahlaklı, helalinden kazanarak, helalinden harcayıp ticaret yapmak hiç kolay değil. Siz de bu zor dönemlerde ayakta duruyorsunuz, istihdam oluşturuyorsunuz. İnsanların evlerine ekmek parası götürmeleri için özel hayatınızdan fedakarlık yapıyorsunuz.  O yüzden sizler başta olmak üzere tüm iş insanlarını tebrik ediyor ve saygılarımı sunuyorum.

 "İş insanları olarak şunu iyi biliyoruz. Toprak için su neyse, ekonomi için sanayi odur. Çünkü sanayi, gelişen ülkelerin vazgeçilmez ekonomik faaliyet alanıdır. Sanayi ve üretim olmadan ekonomi, ekonomi olmadan özgürlükten söz etmemiz mümkün olamaz." 

  Önümüzde geçmek zorunda olduğumuz zorlu ve keskin kavşaklar var. Hep birlikte bu kavşakları geçerek, Cumhuriyetimizin 100. Yılında ve Türkiye Yüzyılının hemen başında yeni bir şahlanış dönemine başlayacağımıza inanıyoruz.

Bunun için siz ANESİAD üyelerinden ricam 14 mayısta yapılacak olan seçimlerde sandığa gitmeniz ve tercihinizi de 100. yılın şahlanışı yönünde yapmanızdır.

Kıymetli misafirler, değerli kardeşlerim,

Genel kurullar tazelenme ve yenilenme dönemleridir. Dijitalleşme ve yapay zeka birbirinden ayrılmaz iki kavramdır. Dijital çağda değişen ve dönüşen dünyada gelişen bir toplum değişime hazır olmalıdır. Toplum değişime hazır olanları sever. Bunu iyi değerlendirmek gerekir.

  ANESİAD olarak gece gündüz koşarak, her kademede sürekli yenilenerek, zaman zaman nöbet değişimi yaparak ve sağlıklı bir şekilde büyüyerek dinamizmimizi ve heyecanımızı korumalıyız. ANESİAD Kadın ve Genç ANESİAD ile birlikte ailemizi güçlendirmeliyiz, daima etki sahamızı genişleterek derinleştirmeliyiz. Sektör kurullarımızla ve teşkilat yapımızla ekonomimizin kılcal damarlarına kadar nüfuz etmeliyiz.

Şubelerimiz bu güçlü yapımızı sürdürülebilir kılmak için çok önemli. (şubeler genel kurullarını yeni yaptılar.) Bu itibarla şube genel başkanlarımı ve yk üyelerini ,Geçen dönem görev alan şubelerimizin kıymetli yönetim kurulu üyelerimi tebrik ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Yeni görev almış arkadaşlarımıza gönülden başarılar diliyorum.

Bu vazifeler bizler için kutsal birer emanettir. Üzerinde hassasiyetle titreyerek ve vakti geldiğinde yeni arkadaşlarımıza devrederek bu emanetin hakkını ancak verebiliriz. Bu noktada bir hususun altını önemle çizmek istiyorum: Görevleri devretmek bir tür emeklilik gibi bir durum değildir; aksine,  kurumumuza daha çok sahip çıkmayı gerektirir. Başkanlık ve diğer görevlerimiz sona erebilir ancak sorumluluklarımız ömrümüz oldukça devam eder.

Kıymetli kardeşlerim, değerli üyelerimiz,

ANSİAD ailesi olarak çok büyük sorumluluklarımız var. Bu hassas dönemde kişisel ihtiras ve hesapları tamamen terk ederek hasbî, samimi ve fedakârca milletimiz ve ülkemiz için çalışacağız, üreteceğiz ve Allah’ın izniyle yeni bir şahlanış dönemini hep birlikte göreceğiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, birlikte çalıştığımız yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımdan helallik istiyorum. Hakkınızı helal ediniz. Bir kez daha genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor, yeni dönemde görev alacak kardeşlerimize başarılar diliyorum.

Sağlıcakla kalın. Allah’a emanet olunuz." diyerek sözlerine son verdikten sonra, akabinde Divan Heyetinin seçimi yapılarak gündemler görüşüldü. Yeni dönemde, Coşkun Alay Genel Başkanlığı Ahmet Demir'e devretti. Son olarak genel başkan seçilen Ahmet Demir, teşekkür konuşması yaparak, Coşkun Alay'a tablo takdiminde bulundu.

Yapılan Genel Kurul Toplantısının ardından oluşan yeni yönetim listesi ise şu şekilde oldu.

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYE:

  1. Ahmet Demir
  2. Şevket Tabaş
  3. Mahmut Heper
  4. Nihat Arkın
  5. Mehmet Baytemir
  6. Özgür Akış
  7. Mikail Alkan

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYE:

  1. İbrahim Tekeli
  2. Hasan Güllük
  3. Ünsal Ünlü
  4. Abdullah Gümüş
  5. İsmet Karakula
  6. Abdullah Bayram
  7. İsmail Akverdi

DENETİM KURULU ASİL ÜYE:

  1. Cengiz Hakan Sezgin
  2. Vedat Özdemir
  3. Adem Öztürk

DENETİM KURULU YEDEK ÜYE:

  1. Enes Akdeniz
  2. Muharrem Meşe
  3. Mehmet İpek

DİSİPLİN KURULU ASİL:                            

  1. Ömer Büker
  2. Bilal Dönmez
  3. Bahadır Hüseyin Cevizci

DİSİPLİN KURULU YEDEK:

  1. Eyüp Gündüz
  2. Muhammed Furkan Tabaş